Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lansare oficială: A treia monografie a unui liceu tulcean a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean Lansare oficială: A treia monografie a unui liceu tulcean a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean
Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, luni după amiază, la lansarea Monografiei Liceului de Arte „George Georgescu“, eveniment ce a avut loc... Lansare oficială: A treia monografie a unui liceu tulcean a fost realizată cu sprijinul Consiliului Județean

ARTAPreședintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat, luni după amiază, la lansarea Monografiei Liceului de Arte „George Georgescu“, eveniment ce a avut loc în sala de festivități a unității școlare tulcene.

Așa cum a declarat directorul Liceului de Artă, Mariana Pavel, este a treia mografie a unui liceu din județul nostru (după Colegiul „Spiru Haret“ și Seminarul Teologic), lansată într-un an cu o semnificație deosebită: se împlinesc 130 de ani de la nașterea muzicianului George Georgescu și 25 de ani de la prima ediție a concursului care îi poartă numele.

Lucrarea în sine, îngrijită de profesorul Adrian Pal, reunește toate poveștile liceului, de la începuturile lui și până în ziua de astăzi: este parcursul unității școlare de la Școala de Muzică și Arte Plastice până la Liceul care poartă, astăzi, numele marelui muzician născut la Sulina.

„Este rezultatul muncii dumneavoastră, a profesorilor, a elevilor, a foștilor directori ai acestui liceu (…) Liceul de Artă este locul unde foștii elevi se întorc cu drag acasă, iar în acest sens pot da câteva exemple: din 738 de absolvenți ai liceului nostru, 238 sunt studenți sau absolvenți ai unor facultăți de specialitate. O treime din elevii noștri! Din ele 37 de cadre didcatice – 29 sunt foști elevi ai școlii“, a transmis profesorul Pal.

„Această frumoasă călătorie în timp, așa cum au descris-o, pe bună dreptate, organizatorii evenimentului, ne aduce în prim plan povestea Liceului de Artă denumit astăzi George Georgescu, o poveste interesantă a devenirii artistice. Monografia este, de asemenea, o poartă de cunoaștere a singurul liceu vocațional din județul nostru, iar pentru acest lucru nu pot decât să vă felicit și să vă mulțumesc! În calitate de președinte al Consiliului Județean Tulcea, vreau să spun că sunt mândru de aceste realizări ale oamenilor de cultură din județul nostru: meritați tot respectul și aprecierea noastră  pentru toată activitatea pe care o desfășurați, pentru tinerele minți pe care le modelați, pentru adevărații artiști pe care îi îndrumați către succes“, a transmis președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu.