Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lansarea proiectului: “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Tulcea Lansarea proiectului: “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Tulcea
Miercuri, cu începere de la ora 10.00, a avut loc conferinţa de lansare a a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul... Lansarea proiectului: “Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Tulcea

Miercuri, cu începere de la ora 10.00, a avut loc conferinţa de lansare a a proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor în judeţul Tulcea”, proiect co-finanţat din POS Mediu, Axa prioritară nr. 2.

La eveniment a fost prezentă echipa de implementare a proiectului şi beneficiarii proiectului.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Vasile Strat a ţinut o alocuţiune în cadrul căreia a prezentat beneficiile pe care le aduce proiectul întegului judeţ. „Acest proiect este în acelaşi timp o provocare, pentru că trebuie finalizat până la sfârşitul acestui an, dar şi o necesitate, având în vedere că facilităţile existente sunt depăşite şi nu mai îndeplinesc normele de mediu în vigoare. Vreau să îi felicit pe cei implicaţi în derularea acestui proiect şi să le urez mult succes în implementarea sa”, a declarat vicepreşedintele CJT, Vasile Strat.

Prezentarea proiectului a fost făcută de Mariana Olariu, manager de proiect, care .a vorbit despre obiectivele proiectului, informaţiile financiare, beneficiarii, etc. Componentele principale ale proiectului sunt: procurarea echipamentelor de colectare a deşeurilor; optimizarea transferului de la staţia de transfer Măcin şi de la staţiile de transfer din Delta Dunării; construirea staţiei de tratare mecano-biologică Mihai Bravu; construirea noului depozit de deşeuri Mihai Bravu, închiderea depozitelor neconforme de la Isaccea, Măcin şi Sulina; asistenţa tehnică pentru managementul proiectului, pentru întărirea capacităţii instituţionale a beneficiarului.