Letea reciclează!Cu sprijinul JT Grup

   Asociațiile neguvernamentale Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis și Letea în UNESCO, în parteneriat cu JT Grup, derulează până la sfârșitul anului proiectul “Letea Reciclează!”, în cadrul programului Cu apele curate implementat cu sprijinul Lidl România.

   Obiectivul proiectul este creșterea gradului de reciclare a deșeurilor din Delta Dunării prin organizarea unui program pilot de colectare selectivă a deșeurilor în satul Letea. Acesta va fi îndeplinit prin organizarea unei campanii de informare, dar și de colectare la nivel local. Rezultatele proiectului vor sta la baza unei cercetări care va fi promovată la nivel național.
   Totodată, în vederea conservării patrimoniului cultural local, organizațiile au organizat un concurs de design pentru o serie de pubele pentru colectarea selectivă a deșeurilor care să respecte specificul local – din lemn, vopsite albastru. Pubele vor fi instalate în decursul lunii septembrie.

   Letea este unul dintre cele mai izolate sate din Delta Dunării, rămas încă un adevărat muzeu viu al tradițiilor deltaice. Fiind și în vecinătatea Pădurii Letea, micul sat cu 300 de locuitori, a devenit cea mai cunoscută și căutată destinație pentru excursiile deltaice. Astfel, sute de turiști ajung zilnic în Letea iar în urma lor rămân tone de plastic.

   Despre JT Grup

   S.C. J.T. GRUP S.R.L. oferă servicii de îndepărtare ecologică a deşeurilor pe piaţa locală, prin colectare selectivă, respectând următoarele componente ale sistemului: colectare,sortare, depozitare, reciclare si valorificare.

   Societatea este astăzi una dintre importantele societăţi comerciale locale, specializată în colectarea şi valorificarea deşeurilor şi resturilor nemetalice, fiind recunoscută pentru politica de asigurare a calităţii serviciilor sale.