Liberalul George Șișcu: „Victoria definitivă va fi pe 6 decembrie. Nu mai vrem să repetăm experienţa din 2016!”

Pe 6 decembrie vom avea alegeri parlamentare, un examen electoral care va indica direcţia României în următorii patru ani. Este ultimul scrutin din seria alegerilor începută în mai anul trecut.

„Suntem într-o perioadă tulbure din punct de vedere sanitar, generată de pandemia prelungită, şi există riscul ca românii, obosiţi de campania electorală abia încheiată, să nu mai fie atât de interesaţi de acest scrutin. Este de datoria noastră, a politicienilor oneşti, dar şi a oamenilor care cred în democraţie şi într-o Românie normală, să-i conştientizăm pe semenii noştri de importanţa alegerilor din 6 decembrie.

Încă nu am obţinut victoria definitivă pentru democraţia din România. Aceiaşi politicieni perfizi şi populişti, gata să blocheze orice iniţiativă reformistă, sunt în Parlament, ba mai mult vor cere din nou votul românilor peste câteva săptămâni. PSD pare doar puţin slăbit, dar este la locul lui, pe alocuri chiar vioi, gata de revanşă după o lungă perioadă în care şi-a lins rănile.

Ne amintim ce s-a petrecut în 2016 şi nu mai vrem să repetăm acea experienţă. România avea un guvern tehnocrat, exista percepţia că lucrurile evoluează în direcţia corectă, însă scrutinul din toamna aceluiaşi an a dat toate calculele peste cap. Partidele democratice n-au avut suficientă forţă şi claritate, iar social-democraţii au apăsat pedala populismului până la capăt, obţinând aproape jumătate din mandatele din Parlament. Ce a urmat? Cu acea victorie, Dragnea şi ai lui au făcut ce au vrut, societatea civilă, preşedintele Klaus Iohannis, dar şi partidele de opoziţie luptând din greu pentru a stopa un lider a cărui ţintă era să scape de Justiţie.

România nu-şi mai permite o astfel de traumă. Ţara noastră este angajată ferm pe drumul democraţiei, avem aliaţi puternici în Europa, dar şi peste Ocean, mai rămâne să ne apucă de treabă şi să încheiem eter00nul circ politic.

PNL este pregătit să guverneze România într-un parteneriat solid cu preşedintele Klaus Iohannis. Vom îndrepta legile strâmbe promovate de PSD şi vom elimina toate blocajele şi gesturile populiste care ne ţin în loc în momentul de faţă. Cu răbdare şi determinare vom reconstrui această ţară!”.

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României