Liviu Dragnea, vizită în județul nostru: Tulcea trebuie să profite de o șansă uriașă – peste 1,3 miliarde de euro din partea Uniunii Europene

drasg „Județul dumneavoastră nu ar trebui să intre într-o aventură păguboasă în ceea ce privește administrația publică  și să piardă această oportunitate uriașă“, a declarat, la Tulcea, președintele PSD, Liviu Dragnea (fost ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice)

 Horia Teodorescu, președintele PSD Tulcea, a deschis discuțiile și a făcut referire la meritele pe care le are Liviu Dragnea pentru dezvoltarea județului Tulcea.

„Trebuie să ne amintim că majoritatea proiectelor realizate prin PNDL (n.n. – Programul Național de Dezvoltare Locală) au avut girul ministrului de atunci, Liviu Dragnea. Pentru județul nostru vorbim despre peste 200 de milioane de lei alocați în acești ani numai pentru proiecte de infrastructură: drumuri, canalizare, alimentare cu apă. Dar la acestea trebuie să mai adăugăm și alte proiecte realizate cu sprijinul ministrului Liviu Dragnea: blocurile ANL din municipiu, din Baia, din Babadag, dar și căminele culturale din tot județul (realizate prin CNI).

Fostul ministru al MDRAP a vorbit, în cadrul vizitei la Tulcea, despre principalele motive care îl determină să revină, cu mare drag, în județul nostru:

dr1„Sunt bun prieten cu Teo și am fost coleg de facultate cu Lucian Simion, candidatul la primăria municipiului“, așa și-a început Liviu Dragnea discursul de la Tulcea.

Fostul ministru a vorbit despre investițiile care s-au realizat, la nivel național,  în mandatul Guvernului condus de PSD: la momentul preluării conducerii, au fost găsite mii de șantiere deschise și abandonate, proiecte ce au fost preluate de Ministerul gestionat de domnia sa (și duse la bun sfârșit). De asemenea, a discutat despre situația în care se afla Programul Operațional Regional (absorbția fondurilor a crescut, în mandatul anterior, de 11 ori).

„Împreună cu Victor (n.n. – premierul Victor Ponta) am luptat mult pentru a sprijini acest proiect investițional – ITI – care presupune alocarea sumei de 1.3 miliarde de euro pentru județul Tulcea. Este vorba despre 58.000 de miliarde de lei vechi!“, a precizat, de asemenea, președintele PSD, Liviu Dragnea.

În acest context, președintele PSD Liviu Dragnea și-a arătat încrederea că alegerile din data de 5 iunie 2016 vor reprezenta o victorie pentru PSD Tulcea: „Este singurul loc din țară unde s-a aprobat și constituit acest mecanism financiar  nou, complex și eficient pentru România, astfel că avem speranțe foarte mari de la Tulcea. Sper ca județul să nu intre într-o aventură păguboasă în ceea ce privește administrația publică  și să piardă această oportunitate uriașă“, a mai spus Liviu Dragnea.

 

 

***

Întâlnirea cu activul de partid a avut loc miercuri, începând cu ora 14.00, în sala mare a Teatrului Jean Bart din municipiul Tulcea: președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea s-a întâlnit cu toți candidații la primăriile din județ, dar și cu cei care intră în cursa pentru Consiliul Municipal și Consiliul Județean.