Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

În acest weekend, poliţiştii de frontieră au depistat mai mulţi localnici din Deltă (dar şi un constănţean) care deţineau unelte de pescuit interzise de...
Plasele au fost confiscate

Plasele au fost confiscate

În acest weekend, poliţiştii de frontieră au depistat mai mulţi localnici din Deltă (dar şi un constănţean) care deţineau unelte de pescuit interzise de lege.

Pe canalul Central din apropierea localităţii Periprava au fost depistaţi un băiat de 18 ani din C.A. Rosetti şi un bărbat de 46 de ani din Sulina, care deţineau într-o ambarcaţiune 16 setci, în lungime de 520 metri.

Pe malul canalului Magistral din apropierea localităţii Chilia Veche au fost identificaţi un localnic de 71 ani şi unul de 52 ani, care transportau 6 setci în lungime de 170 metri.

În zona lacului Fortuna a fost prins în flagrant un bărbat de 47 ani domiciliat din Agighiol care lansase 13 plase monofilament în lungime de 700 metri.

Pe braţul Sfântu Gheorghe a fost verificată o ambarcaţiune tip lotcă în care un bărbat de 30 ani din Mahmudia deţinea 24 de kilograme de peşte proaspăt de specii diferite, pentru care nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Pe acelaşi braţ al Dunării a fost depistat şi un alt bărbat de 35 ani, domiciliat în municipiul Constanţa, care pescuia cu două unelte de pescuit tip pripon.

Uneltele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, iar cantitatea de peşte a fost predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil. Persoanele în cauză s-au ales cu dosare penale.