Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Locuri de muncă la cules mazăre în Danemarca și Portugalia Locuri de muncă la cules mazăre în Danemarca și Portugalia
Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Tulcea, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri... Locuri de muncă la cules mazăre în Danemarca și Portugalia

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Tulcea, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca şi 100 de locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019.

Descrierea locului de muncă

Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare.

Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas.

Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători.

Durata contractului: 

  • Danemarca: iunie – octombrie 2019. Program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână;
  • Portugalia: martie – iunie 2019. Program de lucru 30 – 40 ore, 6 zile/săptămână.

Condiţii:

Pentru Danemarca: Cazarea se face în rulote, iar în camping sunt disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea.

Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului.

Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Pentru Portugalia: Cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100 – 120 euro, incluzând consumul/utilitățile.

Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului.

Transportul de la locul cazării la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

Mai multe informații despre cazare și transport se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com;

Plata muncii:

In Danemarca: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe și în caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

In Portugalia: Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe și în caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană pentru 173 de ore de lucru este de 700 euro brut cu precizarea că, dacă se culeg mai mult de 1950 kg, pentru fiecare kilogram cules în plus se va plati 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Cerinţe:   

– Vârstă minimă – 18 ani;

– Cunoştinţe de limba engleză – nivel minim, dar nu reprezintă o cerinţă obligatorie;

– Muncă fizică grea, indiferent de climă.

Mod de aplicare:   

Candidații trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk.

Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la  invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES.

Detalii referitoare la data, locul şi programul selecţiei vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.

Selecţia va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie la Slatina.

Termen limită de trimitere a CV-ului: 10.12.2018.

AGENŢIA JUDEŢEANĂ PENTRU OCUPAREA FORŢEI DE MUNCĂ TULCEA