Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Lucrările de dezafectare a Sălii Polivalente sunt în plină desfășurare Lucrările de dezafectare a Sălii Polivalente sunt în plină desfășurare
La începutul acestei luni, au fost demarate lucrările de desființare a Sălii Polivalente din municipiu, efectuate de către constructorul SMZ Impex SRL din Cluj... Lucrările de dezafectare a Sălii Polivalente sunt în plină desfășurare

La începutul acestei luni, au fost demarate lucrările de desființare a Sălii Polivalente din municipiu, efectuate de către constructorul SMZ Impex SRL din Cluj Napoca, termenul de finalizare a acestora fiind 11 noiembrie 2021.

„Am recurs la această opțiune pentru că actuala clădire nu mai corespunde cerinţelor actuale pentru desfăşurarea competiţiilor sportive, din punct de vedere al dotărilor, al dimensiunilor terenului sau al funcţionalităţii.
Bunurile aparținătoare au fost oferite cu titlu gratuit mai multor instituții publice și de învățământ tulcene, iar în locul actualei săli, care funcţionează din 1974, construim o Sală Polivalentă modernă pentru tulceni, cu finanţarea Companiei Naţionale de Investiţii.
Motivația acestei lucrări este încurajarea desfășurării competițiilor sportive în condiții de siguranță conform standardelor pentru utilizare multifuncţională și dezvoltarea sportului în județul nostru, prin organizarea de competiţii sportive sau manifestări cultural-artistice“, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Potrivit responsabililor de șantier, programul zilnic de demolări este unul restrâns pentru reducerea gradului de disconfort în zonă, în restul programului desfășurându-se transportul molozului rezultat.
Noua clădire va avea un teren principal de competiții, înconjurat de tribune pentru spectatori și un teren de antrenament situat în subsolul clădirii, sub amprenta terenului principal.
Sala Polivalentă va avea inclusiv parcare subterană, iar capacitatea tribunelor va crește de la 1.200 locuri, la 4.438 de locuri.