LUCRARILE LA FALEZĂ CONTINUĂ! JUDECĂTORIA A RESPINS CEREREA APDM GALAȚI DE SISTARE

Judecătoria Tulcea a respins cererea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Maritime SA Galați de sistare a lucrărilor la faleza municipiului. Soluţia pe scurt: Respinge cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale, ca inadmisibilă. Cu drept numai de apel în termen de 5 zile de la pronunţare, cererea urmând a se depune la Judecătoria Tulcea. Pronunţată astăzi, 20.01.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
APDM Galați solicitase blocarea lucrărilor la proiectul de reabilitare a falezei solicitând bani de la Consiliul Judeţean Tulcea pentru reţeaua de apă și cea electrică, plus pavelele din zona sediului APDM
„Ei încearcă practic un șantaj, fără să gândească, sau știu eu, poate e gândit politic de domnii liberali, plecând prin unii din Tulcea, trecând pe la Ministerul Transporturilor și via APDM Galați. Ce e în mintea lor de încearcă să ne pună bețe în roate nouă tulcenilor, în general, încercând să blocheze reabilitarea falezei, ei știu, probabil e doar răutate, invidie, cine știe. Noi, Consiliul Județean, am fost de acord să facem o evaluare independentă, să le dăm și banii doar să scăpăm odată de acest APDM care doar a luat mereu de la Tulceni fără să dea nimic înapoi! Dar ca să le dăm bani legea spune să avem o evaluare, ori ei nu au vrut, nimic, îî interesează doar blocarea lucrărilor pe faleză, tulcenii trebuie să știe adevărul, dacă obțin suspendarea lucrărilor urmează penalități, blocaje, poate chiar anularea proiectului, cred că voi face un banner cu fețele celor vinovați, deși se știu deja “a declarat la momentul declanșării conflictului președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.
Conflictul este simplu și recunoscut chiar de APDM în cererea nr.7033/06.10.2020, prin care au solicitat sistarea lucrărilor efectuate de Consiliul Județean Tulcea în zona FALEZEI PORTULUI TULCEA DE LA MM 38+1530 – LA MM 38+800. După ce faleza a ajuns în patrimoniul C.J. Tulcea, după ani și ani de tentative și a fost depusă cererea de finanțare pentru proiectul de reabilitare, proiect deja în derulare, APDM Galați și-a adus aminte că ar mai dori nişte bani, că de, ei sunt Companie Națională și au nevoie de bani pentru salarii, prime, pentru Consiliul de Administrație, din care au făcut și fac parte și tulceni numiți politic, așa că au descoperit că dețin în patrimoniul privat bunuri în portul Tulcea, cum ar fi platforma port călători, evaluată la prețul de 497.800 lei, exclusiv TVA, platformă călători CFR, evaluată la prețul de 123100, rețele apă exterioară, evaluate la prețul de 163.370 lei și rețele electrice exterioare, evaluate la prețul de 8330. Un total de 72.600 lei, conform evaluării APDM.Bun, Consiliul Județean și-a arătat disponibilitatea de a cumpăra și aceste bunuri, doar să nu mai existe piedici în calea reabilitării falezei, însă legea spune clar că nu se poate fără expertiză, așa că și C.J. a comandat o evaluare, reieșind suma de 436.800 lei. Mai mult, ca să nu existe discuții, Consiliul Județean a propus un al treilea evaluator, practic un expert independent care să fie plătit de ambele părți, însă după cum recunosc chiar cei de la APDM Galați, propunerea a fost respinsă de către Consiliul de Administrație al CN APDM SA Galați. După acest refuz au înaintat în instanță solicitarea de sistare a lucrărilor, însă încercând să manipuleze opinia publică, mințind practic că solicită sistarea lucrărilor doar pe o porțiune de faleză, cea pe care dețin ei utilitățile, deși culmea, chiar ei au recunoscut că acestea nu ar fi fost înscrise în cărțile funciare!