Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

LUPTA PE CIOLAN ŞI INCOMPETENŢA DIN PRIMĂRIE DĂUNEAZĂ GRAV CONTRIBUABILILOR! LUPTA PE CIOLAN ŞI INCOMPETENŢA DIN PRIMĂRIE DĂUNEAZĂ GRAV CONTRIBUABILILOR!
Dincolo de goană după imagine, like-uri şi înavuţire, mulţi funcţionari sau aleşi locali uita de funcţia de bază, aceea de a sta în slujba... LUPTA PE CIOLAN ŞI INCOMPETENŢA DIN PRIMĂRIE DĂUNEAZĂ GRAV CONTRIBUABILILOR!

PRIMDincolo de goană după imagine, like-uri şi înavuţire, mulţi funcţionari sau aleşi locali uita de funcţia de bază, aceea de a sta în slujba cetăţeanului, de a veghea la respectarea legislaţiei şi a sprijini contribuabilul.

De multe ori intervine şi concurenta, luptă surdă între unele structuri mai vechi şi mai noi pentru acapararea unor „pieţe “şi „mulgerea “celor ce de voie de nevoie ajung la porţile instituţiilor publice tulcene.

Un dintre situaţiile ce se afla în plin clocot este cea legată de urbanism, lupte din interiorul Primăriei, pe bază de interese dar şi, câteodată, de simplă incapabilitate.

Nu mai departe de ultima şedinţă a Consiliului Local, primarul Constantin Hogea a retras, pe motiv că legea îi permite şi aşa îşi mai arată şi el muşchii hartuiţi de tinerii şacali din jur, şase proiecte ce vizau planuri de urbanism zonale, construirea unor imobile de locuinţe.

Cum a realizat brusc şi pe final de carieră primarul Constantin Hogea, după 13 ani (ghinion?!) de haos urbanistic în Tulcea, că blocurile, pensiunile, hotelurile etc, din planurile arhitecţilor, nu au suficiente locuri de parcare. Nu c a toate cele aprobate încă de pe când declaraţia lui de avere era aproape goală, ar fi avut locuri de parcare, dar parcă nu ar vrea să lase tot caimacul altora, aşa că, le-a demonstrat celor care le promit beneficiarilor, că o rezolvă ei, că Hogea nu mai poate, că mai poate…

Aşa că le trage clapa în Consiliu cu ultima prerogativa pe care o are, a ceea de a retrage proiectele de pe ordinea de zi. Clientul mai pierde o lună, îşi pierde cumpătul, se supără pe cine-i promisese că se rezolvă, nu mai înţelege la cine e puterea, la cine să cotizeze, nimic…

Aici a fost vorba de interese şi lupta pe ciolan. Acum despre incompetenţă:

În unele cazuri beneficiarii vin cu inimă deschisă şi cu actele în regulă la Primărie. Apoi pleacă şi aşteaptă degeaba, uneori până când le expira avizele depuse la proiect. Le expira pentru că unii din Primărie dorm sau vorba primarului, au o încărcare ce le depăşeşte capacitatea de muncă, dar nici nu renunţa, deoarece la privat chiar ar trebui să muncească mai mult…

Vom reveni pe acest subiect cu mai multe exemple concrete, cu acte în regulă, unii crezând în bunăvoinţa afişată pe reţelele de socializare de unii mai mari ai zilei, pentru că în final să se trezească cu decizii care le dărâma tot proiectul până la zero.

Şi ca să nu existe interpretări, un subiect reclamat este din zona PSD, un altul de o fost zona PDL, altul pur şi simplu de incompetenţă, aşa că să nu existe discuţii.