MAJORITATEA DIN C.J. „SE JOACĂ “ÎN INSTANȚĂ.ZIBILEANU A ATACAT DECIZIA DE EXCLUDERE DIN PRO ROMÂNIA

După ce a fost exclusă din Pro România de forurile statutare, Ştefana Zibileanu este la un pas de pierderea mandatului de consilier județean. După ce a încălcat din motive personale protocolul semnat de Pro România și PSD, votând alături de PNL și PMP în ședințele Consiliului Județean, Zibileanu a pierdut sprijinul politic și a fost exclusă din partid, însă are garantat postul de director al Direcției pentru Asistență și Protecție Socială din subordinea Primăriei controlată de PNL.
Ca procedură administrativă, după decizia definitivă de excludere transmisă de Comisia Națională de Etică și Arbitraj a partidului, Zibileanu își păstrează deocamdată mandatul până la o decizie finală în instanță, ea atacând decizia la Tribunalul Tulcea secția contencios administrativ, la data de 21 aprilie.
„Având în vedere abaterile grave și repetate ale doamnei Ştefană Zibileanu de la prevederile Statutului PRO ROMÂNIA, s-a decis punerea în discuție a acestei situații în cadrul organizației noastre, ședință la care a fost invitată să participe și doamna Ştefana Zibileanu. După ce a analizat faptele, sub toate aspectele, organizația a decis să propună conducerii centrale retragerea sprijinului politic pentru calitatea de consilier județean în Consiliul Județean Tulcea doamnei Zibileanu. Parcurgând toate aceste etape statutare și legale, contestația doamnei Ştefana Zibileanu a fost respinsă de către toate forurile statutare competente ale partidului și rămâne definitivă și fără altă cale de atac internă Decizia Biroului Executiv Național nr. 15 din 26 martie 2021 prin care doamnei Ştefana Zibileanu i se retrage sprijinul politic și își pierde calitatea de membru al PRO ROMÂNIA cu toate consecințele legale ce decurg din aceasta “a declarat Liliana Marinescu, coordonatorul Organizației Tulcea a Partidului PRO ROMÂNIA.
.