Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

În contextul în care puterea de cumpărare a românilor este afectată puternic de inflația globală și de problemele din sectorul energetic european, este profund...

În contextul în care puterea de cumpărare a românilor este afectată puternic de inflația globală și de problemele din sectorul energetic european, este profund inechitabil ca statul să își extindă fără măsură cheltuielile.

Marcel Ciolacu, Presedintele PSD: “Un Guvern, care este alături de cetățeni, trebuie să ia măsuri pentru diminuarea risipei de fonduri din instituțiile publice. Trebuie să analizăm toate zonele din aparatul de stat în care există cheltuieli exagerate sau nejustificate.

De exemplu, ar trebui eliminate toate acele „bonusuri de lungă durată” din sectorul bugetar.

Mă refer la acele premii sau sporuri care, în loc să fie o recompensă pentru un rezultat excepțional, s-au transformat într-un fel de rentă permanentă fără legătură cu performanța în muncă.

De asemenea, ținând cont că s-a vorbit mult despre reforma pensiilor, ar trebui ca toate ministerele și celelalte instituții să facă o restructurare a posturilor ocupate de angajați care, pe lângă salariu, primesc și pensie de la stat, fără a fi împlinit încă vârsta de pensionare!

Este o sfidare să-i vedem pe acei „tineri pensionari” reangajați la stat, uneori pe aceeași funcție, pentru a cumula mai multe venituri, în timp ce restul cetățenilor muncesc din greu pentru un salariu sau au muncit o viață pentru a-și câștiga cuvenita pensie. Solicit deci o curățenie generală în cheltuielile publice. Nu tăiem nimic de la investiții! Dar trebuie să reducem drastic risipa!”.

Biroul de Presă al PSD