Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Masă rotundă pe tema activității de căutare persoane Masă rotundă pe tema activității de căutare persoane
  Evenimentul a avut loc miercuri, de la ora 12.00, la sala de videoconferințe a Instituției Prefectului Tulcea. Este vorba despre o masă rotundă... Masă rotundă pe tema activității de căutare persoane

 

Evenimentul a avut loc miercuri, de la ora 12.00, la sala de videoconferințe a Instituției Prefectului Tulcea.

Este vorba despre o masă rotundă pentru promovarea activităţii de „Căutări persoane şi Restabilire a Legăturilor Familiale (RLF)“, organizată de Crucea Roşie Română – Sediul Central şi Filiala Tulcea a SNCRR, cu susţinerea Delegaţiei Regionale a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR).

La eveniment au participat Mihai Nicolae, consilier al președintelui Consiliului Județean Tulcea, prefectul Lucian Simion, viceprimarul Marcel Iordache, reprezentanți din Serviciul pentru Imigrări, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Direcţia Publică Comunitară Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Serviciul Român de Informaţii din Tulcea.

„În contextul european al fenomenului migraţiei, care a luat o amploare tot mai mare, implicând şi ţara noastră, Crucea Roşie Română doreşte să facă mai bine cunoscută această activitate,  pentru alinarea suferinţei oamenilor care nu au nicio veste despre soarta familiilor lor. Relaţiile familiale constituie un element esenţial al identităţii noastre umane.” (Viziunea Mişcării Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii privind Restabilirea Relaţiilor Familiale)“,Roșii spun reprezentanții Crucii Roșii, filiala Tulcea.

Internetul, o formă de sprijin

În acest scop, în decembrie 2012, a fost lansat un site pentru restabilirea legăturilor familiale (Restoring Family Links – RFL): www.familylinks.icrc.org care poate fi accesat de oriunde în lume pentru a intra în legătură cu o Societate Naţională din ţara în care se presupune că s-ar putea afla un membru de familie, cu care legătura a fost întreruptă (inclusiv de pe site-ul Crucii Roşii Române www.crucearosie.ro sau al CICR, www.icrc.org).