Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

MEDIUL DE AFACERI TULCEAN PROPUNE FACILITĂȚI FISCALE PRIN INTERMEDIUL PARLAMENTARILOR TULCENI MEDIUL DE AFACERI TULCEAN PROPUNE FACILITĂȚI FISCALE PRIN INTERMEDIUL PARLAMENTARILOR TULCENI
În cadrul vizitei oficiale întreprinse la Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului... MEDIUL DE AFACERI TULCEAN PROPUNE FACILITĂȚI FISCALE PRIN INTERMEDIUL PARLAMENTARILOR TULCENI

deputatul Radu Anișoara

În cadrul vizitei oficiale întreprinse la Tulcea, Eugen Orlando Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice și ministru interimar al Fondurilor Europene, s-a întâlnit cu reprezentanții mediului de afaceri din Județul Tulcea. În cadrul întrevederii, cei peste 20 de întreprinzători tulceni prezenți au adus în discuție chestiuni legate de lipsa forței de muncă în mediul privat, încadrarea tinerilor și a elevilor și problemele legate de programul de lucru al acestora din urmă în raport cu productivitatea precum și cele referitoare la păstrarea angajaților din turism în extrasezon. Problemele au fost preluate spre rezolvare și de către parlamentarii tulceni.

„Împreuna cu domnul ministru Eugen Teodorovici şi colegii mei deputaţi, am participat la întâlnirea cu reprezentanții mediului de afaceri din Județul Tulcea. Oamenii de afaceri au mai punctat probleme de natura fiscală, venind pe această cale cu propuneri privind acordarea de către Guvern a unor facilități fiscale menite să stimuleze angajarea și, respectiv, păstrarea angajaților pe piața muncii.
Mi-am asumat ca problemele și doleanțele agenților economici tulceni, să le pun pe hârtie într-o formă concretă, şi cu sprijinul domnului ministru să le materializam în cadrul unui act legislativ. S-a discutat şi de emiterea unei ordonanțe de urgență care va avea ca obiect un pachet de măsuri adresate în special mediului privat și n-ar fi exclus ca unele din solicitările întreprinzătorilor tulceni să-și găsească soluțiile în prevederile acestui act normativ.
În cadrul aceleiași întâlniri, de această dată pe partea de fonduri europene, s-au purtat discuții cu cei prezenți referitor la sincopele în derularea sau implementarea unor proiecte finanțate de Uniunea Europeană. Nu este normal să aștepți răspunsul privind aprobarea unui proiect aflat în evaluare un an și patru luni, fără niciun răspuns. Îmi doresc să primesc sprijinul domnului ministru şi să rezolv sincopele ridicate de reprezentanții mediului de afaceri mai ales că vin din rândurile lor “a declarat deputatul tulcean Anișoara Radu (PSD).