MINISTRUL CULTURII ÎN VIZITĂ LA SULINA

Ministrul Culturii Daniel Barbu se afla astăzi la Sulina unde participa la o recepţie tehnică a lucrărilor de reabilitare şi restaurare a Bisericii Catolice Sfântu Nicolae, lucrare efectuată de firma CORAL Tulcea.
În cadrul acțiunii vor fi prezenți domnul Daniel BARBU, Ministrul Culturii, domnul Alexandru MURARU, Director General al INP, reprezentanți ai INP, reprezentanți ai autorităților locale, precum și membri ai societăților care au proiectat și realizat lucrările de reabilitare.
Începând cu anul 2009, Institutul Național al Patrimoniului a alocat fonduri în valoare de 3.385.038,53 lei, în vederea consolidării infrastructurii bisericii.
Astfel, în decursul a patru ani s-a reușit refacerea tencuielilor, protejarea pereților, refacerea balconului de la casa parohială, dezafectarea clădirilor parazitare, realizarea pardoselilor, treptelor și a trotuarelor, din dale de piatră, refacerea vitraliilor, precum și multe alte lucrări de reabilitare.
“Realizarea acestui proiect reprezintă un gest de solidaritate față de comunitatea catolică, de promovare şi înțelegere a valorilor culturale, componente ale patrimoniului național. Construcția reprezintă un martor al vieții religioase din Sulina, o capodoperă a arhitecturii ecleziastice. Institutul Național al Patrimoniului are, începând cu acest an, o strategie integrată de dezvoltare și promovare. Prezența ministrului culturii este un semn de puternică susținere și apreciere pentru INP și pentru toți cei implicați în promovarea și conservarea patrimoniului național.” a declarat Alexandru MURARU, director general al Institutului Național al Patrimoniului.