Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Ministrul Fondurilor Europene, martor la semnarea, la Tulcea, a contractului de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Tulcea Ministrul Fondurilor Europene, martor la semnarea, la Tulcea, a contractului de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Tulcea
Sala „Dobrogea” a Consiliului Judeţean Tulcea a găzduit vineri, 9 octombrie, conferinţa de presă prilejuită de semnarea contractului de finanţare a proiectului privind investiţiile... Ministrul Fondurilor Europene, martor la semnarea, la Tulcea, a contractului de finanţare pentru modernizarea Aeroportului Tulcea

DSC_0871(1)Sala „Dobrogea” a Consiliului Judeţean Tulcea a găzduit vineri, 9 octombrie, conferinţa de presă prilejuită de semnarea contractului de finanţare a proiectului privind investiţiile aflate în derulare la Aeroportul „Delta Dunării”. Cu acest prilej, la Tulcea au fost prezenţi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, însoţit de directori şi alţi delegaţi din minister, directorul ADFJ Galaţi, Anghel Valerică, conducerea RA Aeroportul „Delta Dunării”, prin comandantul Constantin Albu şi directorul Stoian Vâlcu, prefectul Marin Bădiţă şi alţi factori de decizie în contextul implementării acestui proiect.
„Prezenţa noastră astăzi aici este o confirmare a faptului că Guvernul Ponta îşi respectă promisiunile făcute faţă de judeţul Tulcea. Am fost acum aproximativ trei luni aici, am spus că acest contract va fi semnat, începând de astăzi aveţi la dispoziţie 15 milioane de euro pentru dezvoltarea şi modernizarea Aeroportului <<Delta Dunării>>. Sperăm ca împreună cu constructorii să depuneţi toate eforturile în aşa fel încât la 31 decembrie această primă parte asigurată din finanţarea 2007-2013 să fie 100% absorbită ceea ce creează premisele ca şi următoarea finanţare pe care ne-o asumăm şi care este cuprinsă în partea de Program Operaţional să aveţi de asemenea o certitudine că va fi acceptată”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, chiar înaintea momentului semnării contractului.
Preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Horia Teodorescu a subliniat importanţa acestui demers pentru dezvoltarea judeţului nostru.
„Suntem la un moment de bucurie, spun eu, pentru noi tulcenii ţinând cont de faptul că Aeroportul Tulcea se va ridica din punct de vedere operaţional la standardele pe care Uniunea Europeană ni le cere. Totodată, este de remarcat faptul că pe următoarea perioadă de finanţare mai sunt proiecte pe care le avem în vedere şi sperăm astfel ca în decursul a şase ani Aeroportul Tulcea să dispună de tot ceea ce înseamnă standardul internaţional în aşa fel încât să poată să primească avioane de orice capacitate. Prezenţa domnului ministru Nica la Tulcea mă bucură şi spun asta pentru că am găsit la domnia sa o uşă deschisă. Ne-a sprijinit, nu a fost foarte uşor ca să ne încadrăm într-un timp foarte scurt cu toate procedurile necesare pentru a porni această investiţie care, nu trebuie să uităm, are finalitate până la sfârşitul acestui an. Îmi manifest dorinţa şi speranţa că atât Ministerul Fondurilor Europene cât şi Ministerul Transporturilor prin componenta pe care încă o mai are în derularea finanţării cât şi constructorii să depună tot efortul în aşa fel încât să finalizăm lucrările în luna decembrie. Este vorba de o investiţie de importanţă deosebită privind conectivitatea judeţului cu Europa, cu întreaga lume. Dacă extrapolăm, o dezvoltare a turismului, o dezvoltare economică a judeţului fără conectivitate nu este posibilă. O componentă a conectivităţii este dată şi de legătura aeriană facilă a judeţului Tulcea cu lumea exterioară”, a declarat, cu acest prilej, Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.
Proiectul „Modernizarea suprafeţelor de mişcare, extinderea pistei şi a platformei de îmbarcare – debarcare pentru Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea”constă în modernizarea
suprafeţelor de mişcare pe Aeroportul Delta Dunării, mai exact extinderea pistei cu 60 de metri şi lăţirea ei de la 30 la 45 de metri. De asemenea investiţia presupune realizarea unor noi acostamente şi a unei serii de implementări U.E. ce ţin de siguranţă. Se are în vedere, totodată,
adaptarea balizajului luminos pentru categoria a II-a, cât şi realizarea unei benzi transportoare a bagajelor pasagerilor.
Valoarea proiectului este de 54 de milioane de lei, 7,1 milioane de lei reprezentând cofinanţarea asigurată de Consiliul Judeţean Tulcea şi Guvernul României.

Comunicat de presa