Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

*Ministrul PSD al Agriculturii prelungește Programul Tomata* *Ministrul PSD al Agriculturii prelungește Programul Tomata*
Micii fermieri români au un partener în ministrul PSD al Agriculturii, care le-a înțeles problemele și a fost/este receptiv la solicitările lor. A elaborat... *Ministrul PSD al Agriculturii prelungește Programul Tomata*

Micii fermieri români au un partener în ministrul PSD al Agriculturii, care le-a înțeles problemele și a fost/este receptiv la solicitările lor.

A elaborat deja un proiect de act normativ care prelungește perioada de valorificare a producției și pe cea de depunere a documentelor din programul Tomata.

Este o gură de oxigen pentru legumicultorii care în acest an s-au confruntat cu mari dificultăți, de la vremea rece prelungită până la explozia prețurilor la energie, care a crescut semnificativ costurile de producție și care, evident, au îngreunat și vânzările.

Prin decizia ministrului Chesnoiu termenul pentru valorificarea producției crește de la 10 iunie la 1 iulie, iar cel privind depunerea documentelor justificative pentru ciclul 1 de producție se prelungește până la 30 August, față de 30 iunie, cât era inițial.

În acest fel cât mai mult fermieri și legumicultori români vor beneficia de sprijinul maxim de 4000 de euro/an/exploatație.

PSD TULCEA