Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Băiatul a fost arestat preventiv, pentru 19 zile, de Judecătoria Tulcea. Petru Ionuţ Vâlciu , în vârstă de 17 ani din C.A. Rosetti este...
A ajuns în arest

A ajuns în arest

Băiatul a fost arestat preventiv, pentru 19 zile, de Judecătoria Tulcea.

Petru Ionuţ Vâlciu , în vârstă de 17 ani din C.A. Rosetti este acuzat de furt calificat, loviri şi alte violenţe şi conducerea unui autoturism pe drum public, fără să posede permis de conducere.

Învinuitul, deşi era minor, a săvărşit  în perioada septembrie 2011- octombrie 2012, mai multe infracţiuni de furt, prin efracţie,  pe timp de zi şi pe timp de noapte,  din locuri publice, din   locuinţe şi societăţi comerciale de pe raza localităţilor  Sulina şi C.A. Rosetti din Delta Dunării.

Printre bunurile sustrase se remarcă furtul unei bărci cu motor, în care se afla peşte şi mai multe scule de pescuit, precum şi furtul unui autoturism aflat parcat în faţa locuiţei părţii vătămate şi care ulterior a fost condus de învinuitul minor pe un drum public.

Învinuitul nu este la primul conflict cu legea penală, acesta fiind condamnat în cursul anului 2012 (cu suspendare)  pentru infracţiuni similare. Băiatul a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare pentru furt (decizie dată de Judecătoria Tulcea în septembrie 2012).