Mirela Furtună: „Să învățăm să vedem mai mult partea frumoasă a României”(P)

Românii sărbătoresc, astăzi, Sfântul Andrei, considerat ocrotitorul poporului nostru. Sfântul Andrei este primul Apostol care a propovăduit Evanghelia, chiar aici, la noi, pe teritoriul Dobrogei. Aceasta este o zi în care românii se întorc cu fața la tradiții, la istoria noastră și la potențialul nostru ca popor.

Studiile arată că România importă lunar până la 96.000 de tone de legume și fructe, chiar și în plin sezon, atunci când produsele românești sunt din plin pe piețe.

Mirela Furtună, deputat PSD, vorbește despre importanța promovării produselor românești și despre sprijinirea producătorilor locali:

„Din fericire, în România chiar avem multe lucruri cu care ne putem mândri – de la frumusețile naturii, la ospitalitatea românilor și până la solurile fertile care ne pot asigura alimente sănătoase, cultivate sustenabil, de producători români. Cumpărarea și consumul produselor românești ne aduc cel puțin două mari beneficii. În primul rând, ne menține familiile sănătoase cu o alimentație naturală, produse proaspete, la care avem acces direct din ferme, fără să mai fie implicat un timp de transport, depozitare. Iar în al doilea rând îi ajută pe producătorii locali să-și susțină afacerile și să contribuie la dezvoltarea economiei din fiecare comunitate.”

Printre propunerile de guvernare ale PSD se numără și Programul național „Produse proaspete în fiecare casă”. Cu un buget de 15 milioane de lei/an, acest program presupune dezvoltarea unei platforme naționale, care să faciliteze accesul fiecărui român la alimente de producție autohtonă. Alte măsurile concrete propuse de Partidul Social Democrat în programul de guvernare pentru susținerea agriculturii locale sunt extinderea și reabilitarea sistemului de irigații și a celui anti-grindină, precum și majorarea subvențiilor pentru fermieri.

Deputatul PSD Mirela Furtună continuă discuția despre potențialul enorm al țării noastre cu o referire la patrimoniul cultural al României și la importanța conservării și protejării acestuia.

“Trăim într-o lume în care se pune tot mai mult accent pe tehnologie și digitalizare. Și este un lucru foarte bun, este un drum care ne asigură dezvoltare și modernizare. Dar nu trebuie să uităm să privim și înapoi și mă refer aici la tot patrimoniul natural și cultural al acestei țări. De la munți, la ape și până la cetățile, castelele și clădirile istorice – toate sunt parte din istoria și din bogăția noastră ca români. În județul nostru, din fericire, s-au făcut investiții în acest sens – fie că vorbim despre Farul Vechi de la Sulina, Casa Panaghia din Babadag sau Monumentul Paleocreștin de la Niculițel. Astfel de proiecte bune trebuie să continue, pentru că moștenirile noastre culturale sunt cadoul pe care îl vom lăsa și noi copiilor noștri și generațiilor viitoare. Avem o țară mult prea frumoasă să nu o protejăm și să nu o promovăm așa cum se cuvine.”

Unul dintre obiectivele clar menționate în programul de guvernare al Partidul Social Democrat este întărirea identității naționale prin valorificarea tradițiilor locale și regionale.