Misiune medicală sprijinită de Consiliul Județean, încheiată cu succes

ch1În perioada 5-27 septembrie 2016, la Centrul Medical C&T s-a desfășurat o misiune de asistență în medicina tradițională chineză, demers sprijinit de Consiliul Județean Tulcea și Municipalitatea din Suzhou, și coordonat  de dr. Jiang Yawen și dr. Ji Lingling, specialiste în acupunctură în cadrul Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou.

Cele două specialiste au oferit colegilor români de la Centrul C&T ocazia să aprofundeze cunoștințele dobândite în urma unui stagiu de formare realizat la Suzhou în ianuarie 2013.

În urma derulării acestei misiuni, personalul centrului nostru și-a consolidat bagajul de cunoștințe și vom utiliza pe viitor ventuzele și tehnica Moxa, în completare la tratamentul prin acupunctură. A fost o experiență benefică pentru specialiștii noștri dar și pentru pacienții din municipiul Tulcea , care apreciază tratamentele non-invazive. Misiunea din luna septembrie a reprezentat o ocazie unică de promovare a școlii medicale Wu din Suzhou, de consolidare a relației de colaborare dintre Centrul C&T și Spitalul de Medicină Tradițională Chineză.

Pacienții noștri au apelat cu încredere la medicina tradițională chineză iar după 6,7,8,10 ședințe au observat o ameliorare a stării lor de sănătate ” a declarat dr. Emilia Stamate, managerul centrului.

ch2De demonstrațiile practice realizate de cele două specialiste au beneficiat 40 de persoane cu afecțiuni  dintr-un spectru extrem de larg : spondiloză, dureri de spate, infertilitate, afecțiuni ginecologice, artroză genunchi, nevralgie trigemen, ORL.

Oamenii de aici sunt foarte calzi și prietenoși, la fel ca cei din China. Orașul este frumos și liniștit. Ne-am simțit foarte bine aici, a fost o experiență extraordinară și mi-aș dori să revin la Tulcea” a declarat dr. Jiang Yawen.

Misiunea medicală a pus în practică prevederile protocolului de colaborare semnat pe data de 6 iulie 2016 de Spitalului de Medicină Tradițională Chineză din Suzhou și Centrul C&T, în prezența președintelui Horia Teodorescu.

Relația de colaborare dintre Tulcea și Suzhou a fost inițiată la 21 septembrie 1995 prin semnarea unui Acord de Înfrățire iar în cei 21 de ani cele două părți au desfășurat vizite reciproce și activități în domeniul cultural și medical.

Personal, sunt adeptul metodelor naturiste de tratament, iar medicina tradițională chineză și cea română au elemente comune. Dar trebuie să îi dăm Cezarului ce este al Cezarului. Cultura chineză a beneficiat din plin de o descoperire importantă – hârtia, care i-a permis să transmită de o manieră durabilă informații valoroase și să transforme inclusiv medicina într-o adevărată artă.

Colaborarea noastră cu municipalitatea din Suzhou s-a concentrat pe medicina tradițională chineză pentru că pe primul loc este interesul nostru pentru bunăstarea cetățenilor noștri. Consiliul Județean Tulcea a acționat ca interfață între Suzhou și Centrul C&T și vom susține și pe viitor inițiative de acest gen” a declarat președintele Horia Teodorescu.