Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Mit sau realitate: influențează muzica din cazinouri comportamentul de joc al pariorilor? Mit sau realitate: influențează muzica din cazinouri comportamentul de joc al pariorilor?
În 2014, un grup de oameni de știință norvegieni au pornit o cercetare pentru a afla dacă muzica de fundal din cazinouri îi afectează... Mit sau realitate: influențează muzica din cazinouri comportamentul de joc al pariorilor?

În 2014, un grup de oameni de știință norvegieni au pornit o cercetare pentru a afla dacă muzica de fundal din cazinouri îi afectează pe jucătorii și, dacă da, în ce mod. Aceștia au conceput mai întâi un joc de cărți, special pentru a fi testat de jucătorii care au fost implicați în studiu. Pe toată durata jocului, utilizatorii au ascultat în căști diferite tipuri de muzică. Dacă vrei să-ți încerci și tu norocul la jocuri de cărți, tot ce e nevoie să faci este să download superbet apk.

Studiul a fost unul de mici dimensiuni, fiind alcătuit dintr-un număr de 101 subiecți, mai exact 72 de femei și 29 de bărbați, toți studenți la psihologie. Așa cum ne putem imagina, profilul jucătorului nu este tocmai în concordanță cu realitatea din cazinouri. Vârsta participanților a variat de la 18 la 29 de ani, ceea ce înseamnă o vârstă medie de 21 de ani.

În urma studiului, oamenii de știință au concluzionat că atât muzica cu ritm scăzut, cât și cea cu ritm ridicat pot fi asociate cu un comportament mai riscant în jocurile de noroc. Drept urmare, studiul nu ar părea foarte concludent. Cu toate acestea, este interesat de observat faptul că niciunul dintre cei 101 subiecți ai testului nu a jucat jocul fără muzică de fundal.

Acum, oamenii de știință ar putea crede că absența unui astfel de grup de control ar însemna că singurele cunoștințe reale care trebuie obținute din testul administrat ar fi că oamenii se pot concentra asupra jocului, în ciuda zgomotului de fond.

În orice caz, grupul de cercetători consideră totuși că a descoperit o legătură subtilă, dar sigură, între muzică și jocuri de noroc. Muzica cu tempo mai lent a încurajat subiecții să parieze pentru perioade mai lungi de timp, în timp ce muzica cu tempo mai rapid a încurajat timpi de reacție mai promptă și, prin urmare, jucătorii au făcut mai multe pariuri într-o perioadă mai scurtă de timp.

De altfel, suntem și noi conștienți de faptul că există o mare diferență între consumarea întregului buget în două ore sau în 30 de minute.

Ce influență are totuși muzica de fundal?

 

Oamenii mai tineri tind să vadă timpul petrecut în cazino ca pe o petrecere și, în mod evident, nimeni nu vrea să părăsească petrecerea. Pe de altă parte, persoanele în vârstă se bucură de obicei de un timp de agrement cu buget mai redus. Muzica redată pentru ambele categorii este mai mult o reacție la preferințele lor existente decât o încercare direcționată de a le modifica obiceiurile de jocuri de noroc.

Nu este nevoie de o echipă de oameni de știință pentru a demonstra că muzica de fundal poate influența starea de spirit a cuiva. Muzica veselă, în special melodiile care ne plac și pe care le recunoaștem, vor avea un efect pozitiv asupra stării de spirit.

Asta înseamnă că preferințele personale pot influența starea noastră de spirit. În general, cazinourile aleg coloane sonore vesele și ritmate. Cu toate acestea, nu toți jucătorii sunt fanii acestui gen.

Un anumit cântec poate fi evocator (pentru tine, de exemplu). Cu toate acestea, pentru altcineva poate fi piesa care să-i provoace o stare proastă.

Așadar, rolul cazinourilor este destul de dificil în a alege o muzică de fundal care să împace pe toată lumea. Acest fond sonor ar trebui să evoce emoții pozitive, poate chiar sentimente de confort, siguranță și bunăstare pentru un număr cât mai mare de jucători.

Când joci online, nimeni nu te poate auzi cântând

 

Muzica de fundal este practic inexistentă la cazinourile online. Dintr-o mare varietate de motive, dar mai ales pentru că oamenii joacă folosind aplicații de cazino mobile într-o gamă foarte diferită de locații și de circumstanțe, iar zgomotul de orice fel ar putea să nu fie binevenit.

Pentru fanii cazinourilor online, indiferent dacă sunt jucători împătimiți sau ocazionali, problema sunetului de fundal dispare aproape complet. Asta deoarece efectele sonore ale jocurilor pot fi oprite printr-o simplă apăsare de buton. Pe de altă parte, fiecare jucător își poate crea propriul playlist, în funcție de propriile preferințe.

Apple, Amazon, Spotify, chiar și Google Play, oferă servicii de streaming care permit crearea de liste cu muzica preferată. Mai mult, unele dintre aceste servicii de streaming prezintă chiar liste de redare presetate care se aseamănă foarte mult cu muzica de fundal a cazinourilor tradiționale.

Concluzie

Deși se pare că există o legătură între muzica din cazinouri și comportamentul jucătorilor, se pare că aceasta este destul de nesemnificativă. Cazinourile acordă multă atenție elementelor care creează atmosfera, astfel încât, nu este cazul să îți faci probleme că muzica va fi de slabă calitate. Pe de altă parte, dacă preferi să asculți hiturile preferate, poți oricând să joci online.

Mult noroc!