Monografia Comunei Văcăreni, lansată în cadru oficial

Președintele Consiliului JudețeanTulcea, Horia Teodorescu, a participat la  Văcăreni, la evenimentul prilejuit de lansarea lucrării „Monografia Comunei Văcăreni, Județul Tulcea”, avându-i ca autori pe Victor Jijileanu și Gherghina Tofan.

Festivitatea s-a bucurat de prezența primarului Ștefan Stoica și a locuitorilor comunei și, nu în ultimul rând, de cea a Cezarinei Adamescu, membră a Uniunii Scriitorilor din România și autor ale prefeței lucrării, și a Olimpiei Sava, reprezentanta editurii Olimpias..

„În numele Consiliului Județean Tulcea, vă mulțumesc pentru că m-ați invitat să iau parte la un eveniment de suflet al comunității! Profit de ocazie ca să salut aici prezența distinselor doamne Cezarina Adamescu și Olimpia Sava, care au contribuit semnificativ la apariția acestei importante lucrări.

Doi fii ai satului – profesorul Victor Jijileanu și poeta Gherghina Tofan, au reușit, cu sprijinul financiar al Primăriei Văcăreni, să ateste și să promoveze istoria și trăsăturile definitorii ale uneia dintre cele mai vechi așezări ale județului, atestată încă din anul 1573, ceea ce reprezintă un efort concertat demn de toată aprecierea.   Vă felicit pentru că sunteți o comunitate unită și responsabilă, pentru că ați înțeles cât de important este pentru voi și în special pentru tânăra generație, să vă descoperiți rădăcinile și să creați o legătură indestructibilă cu aceste locuri!”, a declarat, cu acest prilej, președintele Horia Teodorescu.