MONSTRU ARESTAT DE PROCURORII TULCENI!

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, la data de 16.04.2013, începerea urmăririi penale faţă de CHIABURU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2012-aprilie 2013, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, în calitate de tată al minorei C.M., de 11 ani, profitând de lipsa celorlalţi copii minori ai săi şi de lipsa concubinei, a determinat-o pe fiica sa de 11 ani, prin constrângere şi profitând de imposibilitatea de a-şi exprima voinţa, să întreţină, în mod repetat, relaţii sexuale la locuinţa de domiciliu.

La data de 17.04.2013 faţă de CHIABURU CONSTANTIN, s-a luat măsura preventivă a reţinerii.

În cursul zile de azi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 29 de zile.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în  mişcare a acţiuni penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

PURTĂTOR  DE CUVÂNT AL PARCHETULUI DE PE LÂNGĂ 

TRIBUNALUL   TULCEA

PRIM -PROC. ADJ.  LAURA SUBŢIRELU