MOTIVUL ATACURILOR DECLANŞATE DE AFACERIŞTII DISPERAŢI CĂ PIERD MILIOANE DE EURO: CONSILIUL JUDEŢEAN REZILIAZĂ CONTRACTELE FIRMEI FOSTULUI SENATOR RECE ŞI ITALIENILOR CARE AU OTRĂVIT DELTA!

DELTAROMConsiliul Judeţean Tulcea a demarat deja acţiunile pentru rezilierea contractelor de concesiune pentru terenurile agricole din Delta Dunării încheiate cu mai multe societăţi comerciale, după ce acestea nu şi-ar fi îndeplinit obligaţiile contractuale.
Printre acestea se numără şi contractul de concesiune cu Agodelta Sireasa, firma cunoscutului fost senator Traian Rece, dar şi firma unor bogaţi afacerişti italieni care plătesc sume infime pe terenurile concesionate şi încasează milioane de euro doar din subvenţiile de al APIA, încălcând insa şi legislaţia prin folosirea de substanţe interzise pe teritoriul Deltei Dunării!
RECE A PIERDUT MAI TOATE PROCESELE
CONCESIUNIAgrodelta Sireasa de exemplu ar trebui să plătească o redevenţă de doar 89,58 lei pe hectar pentru suprafaţa concesionată în amenajarea agricolă Ostrov Tătaru (1455 hectare) şi la fel pentru cele 4362 de hectare concesionate în amenajarea Sireasa şi cele 3601 hectare din zona Pardina.
De-a lungul timpului Consiliul Judeţean a încercat fără folos renegocierea contractelor, majoritatea acestora fiind încheiate în anii 1998-1999, având chiar foarte multe litigii în instanţă cu firma fostului senator Rece, personaj cunoscut cu multiple probleme penale, acesta fiind foarte agresiv şi încercând în timp diverse intimidări la adresa reprezentanţilor Consiliului Judeţean.
Marea majoritate a proceselor au fost câştigate de Consiliul Judeţean, acum urmând rezilierea contractelor.
„Oricum contractele respective urmau să expire de drept anul viitor, dar având în vedere că nu au fost respectate anumite clauze din contracte, şi ne referim la mai multe firme, am fost obligaţi legal să demarăm procedurile de reziliere în instanţă “spun reprezentaţii Consiliului Judeţean Tulcea.
FIRMA MILIONARILOR ITALIENI, DELTAROM, ACUZATĂ DE OTRĂVIREA DELTEI!
O comisie specială judeţeana, alcătuită din reprezentanţi ai Consiliului Judeţean, Prefecturii şi specialişti de la instituţii de profil a descoperit mari nereguli în activităţile agricole desfăşurate de firmele deţinute de milionarii italieni Gostner- Deltarom Agriculture şi Anglorom.
Firmele italienilor au concesionat mari suprafeţe de teren în Delta, respectiv peste 13.000 de hectare pe are plătesc redevenţe ridicole, de genul 3,50 lei per hectar!
Comisia de control a descoperit faptul că firma milionarilor italieni a folosit substanţe interzise- îngrăşăminte aflate pe lista neagră a instituţiilor de mediu pentru zona Deltei Dunării, din acest motiv declanşând ulterior procedurile pentru rezilierea contractului de concesiune.
Văzând cum pierd din mâini aceste afaceri din care se încasează anual multe milioane de euro în timp ce concesiunea este plătită cu doar câţiva lei, unii patroni au declanşat deja atacuri la persoane din conducerea Consiliului Judeţean, încercând să intimideze şi să provoace renunţarea la acţiunile din instanţa prin intermediul unei mici televiziuni naţionale.
„Indiferent de orice atacuri, acţiunile sunt introduse legal de instituţie, nu de persoane fizice din instituţie, respectând legislaţia în vigoare şi clauzele contractuale “mai spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Mai grava este si legatura comerciala dintre o firma care se simtea incoltita dupa neregulile constatate, membrul unei alte comisii de verificare si colegii de partid,  si sponsorizarea campaniei electorala, un subiect pe care il vom trata separat.