Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Azi, în jurul orei 10.05 o brigadă formată din 17 persoane private de libertate din Penitenciarul Tulcea în timp ce executa lucrări de amenajare...

Azi, în jurul orei 10.05 o brigadă formată din 17 persoane private de libertate din Penitenciarul Tulcea în timp ce executa lucrări de amenajare a spaţiilor verzi la punctul de lucru din zona fostului Camping Murighiol, a descoperit în terasament un element de muniţie, acesta constând într-un proiectil lovitură AG 7 de exerciţiu.

A fost informat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Delta” Tulcea prin numărul unic de Urgenţă 112 privitor la proiectilul descoperit, după care au încetat toate lucrările  destinate punctului de lucru.

Formaţia de deţinuţi s-a mutat într-o altă locaţie şi zona a fost izolată până la sosirea echipajului ISU Tulcea.  De asemenea, a fost informat Directorul Penitenciarului Tulcea şi Judecătorul Delegat.

Ajunsă la faţa locului echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Tulcea  a identificat elementul de muniţie,  provenienţa lui fiind din perioada de înainte

 de Revoluţia din 1989. De menţionat că astfel  de proiectile erau folosite de Gărzile Patriotice .

Acesta a  fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă de către lucrătorii ISU, urmând să fie distrus ulterior.