NAVROM NU SUPORTĂ CONCURENȚA NAVELOR RAPIDE, DEȘI BENEFICIAZĂ DE SUBVENȚIE

Cu toate că încasează subvenție, culmea, din banii plătiți de contribuabili, inclusiv de firmele de transport rapid, reprezentanții NAVROM Delta au cerut autorităților stoparea curselor efectuate cu bărci rapide pe ruta Tulcea –Sulina și retur.
Motivul invocat a fost legat de siguranța pasagerilor în contextul pandemiei, însă nu a fost ocolit nici subiectul principal, cel al lipsei de profit invocat de directorul NAVROM, Nicolae Chichi.
Prefectul Cristian Iordan, imparțial, deși era vorba de un fost coleg de partid, a menționat că este o piață concurențială și că atât timp cât se respectă măsurile de siguranță impuse, pană la noi impuneri legale, operatorii pot lucra.
„Am organizat o discuție oficială cu transportatorii. Trebuie să se respecte distanța de minim un metru între pasageri. Corsarele aveau o capacitate maximă de 12 persoane, am convenit să transporte maxim 7 persoane, avem patrule care verifică la plecarea ambarcațiunilor “ne-a declarat prefectul Cristian Iordan.
Reprezentanții transportatorilor spun că programul curselor este calibrat pentru a veni întâmpinarea localnicilor din Sulina care au probleme urgente la Tulcea, dar și pentru schimbarea echipajelor care nu se poate face odată la două zile, prin cursele NAVROM.
„Suntem foarte atenți la măsurile de siguranță impuse, se dezinfectează, doar ne transportăm prietenii, rudele, cunoştinţe, nu putem fi inconştienţi! Am avut cazuri de persoane venite din străinătate, am pus o cursă specială, au plecat doi în barcă, fără alți pasageri, chiar dacă nu mai avem curse profitabile, trebuie să ne gândim și la oamenii din Sulina, Crişan, etc. Ce ar face dacă ar fi obligați să plece cu pasagerul și au treabă la doctor, etc, unde se cazează? Hotelurile sunt închise, ar pica tot pe seama autorităților problema. Noi am întocmit liste cu absolut toți pasagerii transportați, nume, adresă, telefon, le-am pus pe masa autorităților, Navrom nu a avut așa ceva. Noi mergem pentru oameni, chiar dacă acum merge rău, ei se gândesc la profit “ne-a declarat reprezentantul unei firme de transport rapid.