Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Nippon Budo Sport, demonstrație de forță acasă, la Tulcea : 16 medalii, trei titluri de campioni europeni și 8 de vicecampioni ! Nippon Budo Sport, demonstrație de forță acasă, la Tulcea : 16 medalii, trei titluri de campioni europeni și 8 de vicecampioni !
România cu 18 sportivi de la Nippon Budo Sport în lot a devansat Rusia în clasamentul pe medalii În intervalul 27-28 mai Sala Polivalentă... Nippon Budo Sport, demonstrație de forță acasă, la Tulcea : 16 medalii, trei titluri de campioni europeni și 8 de vicecampioni !

karate1România cu 18 sportivi de la Nippon Budo Sport în lot a devansat Rusia în clasamentul pe medalii

În intervalul 27-28 mai Sala Polivalentă din municipiu a găzduit Campionatul European de Karate Kyokushin – ediția a X-a,  un eveniment sportiv de anvergură și totodată o premieră în artele marțiale, în plan local.

panutaCompetiția a beneficiat de participarea a 170 de sportivi din 14 țări devenind practic cel mai important eveniment sportiv desfășurat la Tulcea. Evenimentul sportiv are și un caracter internațional având în vedere că regulamentele kyokushin permit participarea la un campionat european și sportivilor din afara continentului.

La capătul acestui maraton competițional România s-a clasat pe un onorabil loc 2 în clasamentul pe medalii, pe prima treaptă a podiumului urcând lotul din Kazahstan, țară recunoscută în comunitatea internațională pentru școala kyokushin de înalt nivel.

Este totodată de evidențiat faptul că lotul României a devansat Rusia, Suedia, Ukriana –  nume mari în karate kyokushin.

Clasament pe medalii

Locul 1 Kazahstan

Aur – 11

Argint – 6

Bronz – 2

Locul 2 România

Aur – 9

Argint – 12

Bronz – 16

Locul 3 Ukraina

Aur – 6

Argint – 4

Bronz – 4

Locul 4 Rusia și Suedia

Locul 5 Elveția și Israel

Locul 6 Ungaria

Locul 7 Belarus, Georgia, Spania, Germania și Armenia

Medaliile pregătite de organizator sunt printate 3D cu Delta Dunării, urmărindu-se astfel să se pună în valoare și componenta de promovare turistică.

Președintele All Japan Kyokushin Union shihan Yasuhiro Shichinoche 8 Dan și vicepreședintele forului international shihan Shigeru Tabata 8 Dan au asistat la Campionatul European de la Tulcea.

Prezența celor doi oficiali din conducerea All Japan Kyokushin Union la Tulcea este practic garanția faptului că în plan international s-a acordat importanță maximă evenimentului marțial organizat în municipiu.

„ Le sunt recunoscător celor de aici care au organizat acest eveniment, în special lui sensei Nicolae Pănuță. Am asistat la o competiție europeană de înaltă ținută. Este a doua oară când vin în România. Mâncarea este foarte bună, sunt locuri frumoase, aveți o țară frumoasă. Îmi place aici. Mergem în toată lumea pentru a răspândi Kyokushin karate”, a declarat Shigeru Tabata.

Lotul României a avut în componență 45 de sportivi, 18 dintre aceștia fiind legitimați la Nippon Budo Sport Tulcea.

Sportivii pregătiți de sensei Nicolaie Pănuță au obținut trei titluri de campioni europeni și 8 titluri de vicecampioni europeni.

De asemenea, cinci sportivi tulceni de la Nippon Budo Sport au fost medaliați cu bronz la Campionatul European de Karate Kyokushin.

Campionatul European a avut două componente :  kumite (luptă) și kata (tehnică, demonstrativ)

Rezultatele obținute de sportivii tulceni

Locuri 1

Kata băieți 14-15 ani

Locul 1 Rotariu Adrian Sebastian  România – secția Sulina

Kumite baieți 14-15 ani -55 Kg

Locul 1 Rădulescu  David Lucian  Romania – secția Tulcea

Kumite juniori  16-17 ani -70 Kg

Locul 1 Vișan Ionuț  România – secția Tulcea

Locuri 2

Kata Juniori 16-17 ani

Locul 2 Uncu Vlad Constantin România – secția Tulcea

Kumite băieți 12-13 ani -50 Kg

Locul 2 Țuidea Cătălin România  – secția Tulcea

Kumite băieți 12-13 ani +55 Kg

Locul 2 Botezatu Eduard Teodor România – secția Tulcea

Kumite fete 12-13 ani -50 Kg

Locul 2 Serbencu Adina Valentina România – secția Sulina

Kumite juniori 16-17 ani +70 Kg

Locul 2 Nicolaev Tiberiu Marian România – secția Tulcea

Kumite junioare 16-17 ani -50 Kg

Locul 2 Dunaev Lavinia Andreea România – secția Tulcea

Kumite femei +18 ani +60 Kg

Locul 2 Marinescu Roxana Andreea România – secția Babadag

Kumite Seniori +40 ani -75 Kg

Locul 2 Stănescu Dumitru Valentin România – secția Sulina

Locuri 3

Kata băieți 14-15 ani

Locul 3  Militaru Adrian România – secția Tulcea

Kumite băieți 12-13 ani -50 Kg

Locul 3 Oniceanu Florian Dănuț România – secția Tulcea

Kumite baieți 12-13 ani -55 Kg

Locul 3 Uncu Vlad Constantin România – secția Tulcea

Kumite fete 12-13 ani +50 Kg

Locul 3 Bejenaru Alissia Karina România – secția Babadag

Kumite băieți 14-15 ani +60 Kg

Locul 3 Rotariu Adrian Sebastian România – secția Sulina

„ Nu a fost ușor să organizezi un eveniment la asemenea nivel însă a fost visul meu și al sportivilor mei să organizăm un Campionat European de karate kyokushin aici la Tulcea. Am demonstrat că România și Tulcea au o puternică școală kyokushin și acest lucru este un motiv de mândrie, de satisfacție pentru mine.  Mulțumesc pe această cale Consiliului Județean, Primăriei Tulcea, autorităților locale pentru sprijin. Mulțumesc în egală măsură mediului privat care a fost aproape de acest eveniment. Vreau totodată să evidențiez Serviciul Județean de Ambulanță care a fost la înălțime pe toată perioada desfășurării competiției”, a declarat președintele Nippon Budo Sport Tulcea, sensei Nicolaie Pănuță.

Campionatul European de Karate Kyokushin a fost organizat de Școala de arte marțiale Nippon Budo Sport Tulcea – probabil unul dintre cele mai puternice cluburi de karate kyokushin din țară, după cum a apreciat la Tulcea președintele Federației Române de Karate Kyokushin Gruia Docan.

Evenimentul a fost cofinantat  Consiliul Județean, Primăria Tulcea și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Tulcea.

Campionatul  a avut un buget de 116.000 lei. La Tulcea s-a decis și faptul că Suedia va găzdui în 2018 cea de-a XI-a ediție a Campionatului European de Karate Kyokushin.

Cu un an în urmă, Tulcea şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului European de Karate Kyokushin, alături de oraşe din Spania, Belgia, şi Suedia. Oferta Clubului Nipon Budo Sport a fost cea care a câştigat, decisiv fiind brand-ul Delta Dunării.