Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Noi medalii pentru Nippon Budo Sport Noi medalii pentru Nippon Budo Sport
In perioada 03-04.03.2023 Nippon Budo Sport a participat cu un lot de 7 sportivi la prima editie a concursului „Gigi Chercea Memorial Cup”. La... Noi medalii pentru Nippon Budo Sport
In perioada 03-04.03.2023 Nippon Budo Sport a participat cu un lot de 7 sportivi la prima editie a concursului „Gigi Chercea Memorial Cup”. La evenimentul sportiv din Giurgiu au participat 200 de sportivi din 15 cluburi sportive din Romania, Bulgaria, R Moldova si Ucraina. Memorialul a fost organizat de cluburile sportive Gigi Oyama ARMY si Zirak Dojo dar la care a ajutat toata comunitatea sportiva kyokushin din Giurgiu care este un centru foarte vechi si puternic de karate kyokushin din Romania.
Cine a fost Gigi Chercea? Unul din pionerii kyokushin din Giurgiu dar si din Romania din primele generatii care practicau karate kyokushin  anii  1975 – 1980, un Sensei care a îndrumat si antrenat zeci  sute de sportivi, a scos foarte multi campioni nationali , europeni si mondiali, un prieten cu care m-am antrenat impreuna la multe seminarii nationale, un OM si un profesor deosebit!!
Competitia s-a desfasurat doar la proba de kumite ( lupta) a fost destul de  puternica ,  sportivii tulceni au obtinut urmatoarele rezultate:
1. Albert Panuta, loc 1 si medalie de aur, categ  14 – 15 ani, – 50 kg;
2. Riana Safca, loc 1 si medalie de aur, categ 6 – 7 ani, – 25 kg;
3. Delia Covrig, loc 2 si medalie de argint, categ 14 – 15 ani, – 55 kg;
4. Cezar Belibrov, loc 2 si medalie de argint, categ 8 – 9 ani, – 40 kg;
5. Matei Agache, loc 2 si medalie de arginte, categ 8 – 9 ani, – 45 kg;
6. Pirvu Serban Mario, loc 2 si medalie de arginte, categ 6 – 7 ani, – 20 kg;
7. Proskurenko Maksym, loc 3 si medalie de bronz, categ 14 – 15 ani, – 65 kg;
Concursul a avut un nivel tehnic foarte bun, sportivii nostrii au avute lupte foarte disputate, a fost o foarte buna verificare pentru competitiile care vor urma in urmatoarea perioada competitionala. Urmatoarea competitie va fi peste 3 saptamani la Cupa Buzaului.
Felicitari maxime sportiviilor, si multumiri parintiilor care sunt alaturi de noi in toate competitiile.
 Nicolae Panuță

  SECRETAR GENERAL F.R.K.K.
  PRESEDINTE CLUB NIPPON BUDO SPORT
  SENSEI 4 DAN I.K.O. KYOKUSHINKAIKAN UNION