Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Noua lege a pensiilor Noua lege a pensiilor
De astăzi, 1 septembrie, valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.100, la 1.265 de lei. Şi tot de astăzi, intră în vigoare... Noua lege a pensiilor

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

De astăzi, 1 septembrie, valoarea punctului de pensie se majorează de la 1.100, la 1.265 de lei. Şi tot de astăzi, intră în vigoare o altă măsură care vizează compensarea medicamentelor pentru anumite categorii de pensionari.

„Noua lege a pensiilor aduce cu ea o nouă formulă de calcul, creşterea punctului de pensie cu 165 de lei, de la 1.100 lei, la 1.265, dar şi alte noutăţi cum ar fi: includerea doctoratului şi masteratului în vechimea în muncă, posibilitatea cumpărării a maximum cinci ani de vechime, iar pensia minimă va putea fi plătită doar celor cu minimum 15 ani de vechime de cotizare la sistemul public de pensii.

Pensionarii cu venituri de până la 1.139 de lei pe lună vor beneficia de compensarea cu 90% a preţului de referinţă al medicamentelor. Se estimează un impact bugetar de 8,4 miliarde de lei, în urma aplicării noii legi a pensiilor“ a declarat deputatul PSD Tulcea Anișoara Radu.