Noutăți importante: Impozit opţional pentru mediul de afaceri

Anișoara Radu, deputat PSD Tulcea

Guvernul a aprobat ordonanța care va permite ieșirea de la regimul microîntreprinderilor, condiția fiind de a avea un capital de minimum 45.000 de lei și cel puțin 2 angajați. De asemenea, ordonanța include și modificări în ce privește sprijinirea ONG-urilor și simplificări la restituirea taxei auto, transmite deputatul tulcean Anișoara Radu, membru al Comisiei pentru Muncă și Asistență Socială.
„De ce este important: Pe finalul anului trecut, Guvernul a decis să majoreze de la 500.000 euro la 1 milion euro pragul până la care este aplicat impozitul de 1% pe cifra de afaceri. Mediul de afaceri a solicitat că impozitarea cu 1% pe cifra de afaceri până în pragul de 1 milion de euro să fie opțională și nu obligatorie,
Mai este interesant: Până la începutul acestui an, când plafonul pentru regimul de microîntreprindere a crescut de la 500.000 de euro la 1 milion de euro, pentru ieșirea de la impozitul pe cifra de afaceri, singura condiție era existența unui capital social de 45.000 de lei. Acum, pe lângă un capital de 45.000 de lei, o firmă trebuie să aibă și cel puțin 2 angajați “a declarat deputatul Anișoara Radu (P.S.D.).