NU A COABITAT CU MAFIA DIN PRIMĂRIE ŞI A FOST DAT AFARĂ!

bulete2După ani de zile de presiuni de tot felul contabilizate concret în: şapte comisii de disciplină, şase linşaje în Consiliul Local şi media, cinci procese, patru schimbări de pe funcţie, trei tăieri de salarii (inclusiv o poprire de 10.000 lei), doua încercări de demitere prin calificativ la sfârşit de an, o schimbare de yala de la biroul şefului DPL şi fugit cu cheile – mafia care conduce in continuare Primăria Tulcea a reuşit să scape de directorul Poliţiei Locale, Bogdan Bulete.
Războiul a început după ce Bulete a refuzat să devină un simplu instrument, la un loc cu Poliţia Locală, în mâna unor persoane ce ar fi dorit să îi folosească în campaniile electorale sau pentru alte interese, altele decât cele publice.
Mai mult, directorul Bulete a avut „tupeul “rar în România de a adresa un rechizitoriu public la adresa primarului Constantin Hogea, inculpat pentru luare de mită, cu mult înainte ca acesta să fie arestat, ca o premoniţie parcă…
„De partea cealaltă este o arestare DNA şi o trimitere în judecată pentru fapte de corupţie… Cea mai grea alegere este dacă să încerci mai tare sau să renunţi “spune Bulete, cu referire la modul în care a fost extras din funcţie primarul Hogea, cu mascaţi şi cătuşe la mâini.
Îndepărtarea lui Bulete a fost criticată de locuitorii municipiului Tulcea: „Bogdane de oameni ca tine avem nevoie să stârpim mizeriile corupte, hoți care ne au furat şi ne fura în continuare. Ai tot respectul meu că ai avut curaj să mături cu ei cum ți-a stat în putința. Sunt scârbit şi mă simt furat de niște nemernici care au impresia că totul li se cuvine. Dacă am fi mai mulți ca tine am avea putere mai mare să-i stârpim pe nemernici care nu sunt altceva decât gunoaie ale societății… Dar din păcate sunt puțini ca tine restul furând alții dormind în somnul nostru românesc al prostiei şi nepăsării “.

„Nu coabitez cu metodele unui om profund anchetat de justiţie! “

h1Articolul „prevestitor “din octombrie 2013”:
Obişnuit să se considere stăpânul Primăriei şi să-i considere pe subalterni simple unelte fără voce primarul Costică Hogea primeşte o replică dura din partea şefului Poliţiei Comunitare, Bogdan Bulete.
Ceva mai tânăr şi fără experienţă slugăritului prin administraţie, Bulete este hărţuit deoarece a refuzat să facă sluj în fata primarului, chemat pe la comisii de disciplina sau jignit în presă pe bani publici.
Regulă în primăriei este simplă, cine are curaj să-i reproşeze ceva primarului, care este perfect, dispare. Asta este democraţia, însă din când în când mai apar oameni cu coloana vertebrală, care au curajul să spună adevărul în faţă, în acest caz fiind vorba despre Poliţia Comunitară, înjurata de mulţi cei care nu ştiu care este situaţia reală a instituţiei.
„Când am venit am găsit o instituţie în genunchi: udă prin parcuri, păzea florile şi băncile, cărau piesele de şah. Fără nici un om trimis la cursuri, fără bani, umiliţi şi batjocoriţi. Eu am o viziune să o transform în ceea ce scrie pe ea adică Poliţie. La fel cum sunt şi restul din celelalte municipii. 600 de lei câştiga un poliţist local în Tulcea spre deosebire de restul oraşelor care sar de 1000.
Mă rezum strict la aspecte administrative care ţin de bunul mers al instituţiei care o reprezint şi conduc. Îl rog să lase instituţia în pace. Să se răzbune pe mine că nu am stat preş în faţa sa, să mă sancţioneze non stop, dacă aşa înţelege dumnealui să rezolve o polemică pe aspecte ce i-au fost explicate cu argumente profesioniste. Mi-am asumat conducerea unei instituţii grele şi care am găsit-o într-o stare deplorabilă. I-am spus direct ca nu îmi e frică de el, că sunt un om profesionist, tulcean care vrea să facă treaba în beneficiul comunităţii. Să mă lase în pace domnul primar că nu ştie ce înseamnă muncă de poliţie şi nici nu vrea să asculte. Dacă are nedumeriri să se uite în jur la alte politii locale gestionate de alţi primari şi eventual pe cifrele primului semestru ale Poliţiei Locale Tulcea. Este strigător la cer ce face. A dat o hotărâre prin care patrulele trebuie să ajungă în 15 minute de la monument la capătul celălalt al oraşului. După hotărârea asta care am dus-o cum am putut la îndeplinire pentru că e practic imposibilă (data ştiind foarte bine că nu am oameni, maşini, carburant şi că tot traseul durează mult mai mult) a refuzat suplimentarea carburantului pentru Poliţia Locală, jumătate de lună paralizând practic instituţia care trebuie obligatoriu să răspundă la sesizările 112, intervenţii la obiectivele protejate, sesizările cetăţenilor.
„Eu respect legea şi nu bunul plac al primarului “
Poliţia Locală trebuie să fie furnizor de securitate nu să facă botanica prin parcuri. Degeaba încearcă să conducă prin abuzuri şi presiuni pentru că eu respect legea şi nu bunul plac al primarului. Eu nu coabitez cu metodele unui om profund anchetat de justiţie!
Duce un război împotriva cetăţenilor şi că viziune şi că acţiuni. Tulcea e săracă din cauza lui. De aia se dau oamenii cu barca pe străzi după 10 ani de mandat în care 4 a avut puterea absolută (2008-2012 autorităţi locale, guvern, preşedinte, agenţii… tot!) şi are curajul acum să zică că nu e vina lui?! De aia a băgat câteva milioane de euro în clubul Delta şi acum i-a pus cruce dând vina pe oricine în afară de el.. De aia nu se întoarce nici un tânăr în Tulcea şi de aia mi-e groază de ce îi aşteaptă pe copii noştri. Că nu mănâncă floricele plantate cu sârg. A pus pumnul în gură la oricine inclusiv presei care a avut curajul să-i zică adevărul.
M-a chemat la el în birou a urlat la mine că el e şeful în Tulcea şi s-a convins că nu-mi tremură genunchii. Mâine să mă dea afară şi nu dau o palmă de pământ înapoi “.
P.S. Foarte interesant şi demn de atenţia anchetatorilor este modul în care primarul ca persoana juridică a fost asistat în instanţă în procesele cu Bulete de o casă de avocatură deja vizata de D.N.A., fără să existe o aprobare a Consiliului Local. Vom reveni pe acest subiect.