Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

NU A SCĂPAT: HOGEA RISCĂ PUŞCĂRIA ŞI ARE UN NOU DOSAR LA ANI! NU A SCĂPAT: HOGEA RISCĂ PUŞCĂRIA ŞI ARE UN NOU DOSAR LA ANI!
Primarul Constantin Hogea are un nou dosar după o cercetare efectuată de organele de control. Abia ce încerca să îşi spele imaginea în presa... NU A SCĂPAT: HOGEA RISCĂ PUŞCĂRIA ŞI ARE UN NOU DOSAR LA ANI!
Primarul Hogea a inceput sa intre la apa...

Primarul Hogea a inceput sa intre la apa...

Primarul Constantin Hogea are un nou dosar după o cercetare efectuată de organele de control. Abia ce încerca să îşi spele imaginea în presa credula când a păţit-o mult mai rău, riscând un dosar penal pentru fals şi uz de fals şi în consecinţă câţiva ani de puşcărie!
Conform surselor noul scandal în care este implicat primarul Hogea vine tot de la firma familiei sale, acum lichidata, dar prea târziu. Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate au descoperit în actele firmei SC Crestid SRL Tulcea, firma ce aparţinea familiei Hogea, o sumă mare de bani ce apare ca provenind de asociaţi, respectiv familia Hogea. Mai exact este vorba de un împrumut în nume personal acordat firmei, aşa cum se practică, în valoare de 194.449lei, bani ce nu apar în declaraţia de avere a primarului Hogea, deşi ar fi trebuit!
Suma este evidenţiata oficial în bilanţul firmei lui Hogea, la capitolul „Cont 455 Datorii “la finele exerciţiului bugetar 2011- suma datorată asociaţiilor.
Practic primarul Hogea a comis fals în declaraţia de avere, nemenţionând-o că a împrumutat, el sau soţia, propria firmă cu suma de 194.449 lei, bani cu care societatea a cumpărat la data de 20.02.2012 un teren frumos la marginea lacului Căşliţa, un teren de 3105 metri pătraţi pe care a plătit doar 130.356 lei iar ceva mai târziu în zona s-a tras şi canalizare, pe banii Primăriei, normal.

NU A SCĂPAT NICI DE VECHIUL DOSAR!

Primarul Hogea a căzut într-o capcană şi în celălalt dosar în care se judecă cu Agenţia Naţională de Integritate şi de care cu bucurie anunţa public că a scăpat. Nimic mai fals, său mult mai fals mai degrabă.
Insistând în a convinge organele de control şi magistraţii că diferenţa de bani descoperită de ANI a fost obţinută legal prin două contracte de împrumut primarul Hogea a recunoscut practic de bunăvoie şi nesilit de nimeni un alt fals! Contractele respective nu apar în nici una dintre declaraţiile oficiale de avere semnate şi depuse de primarul Hogea.
„Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unui organ sau instituţii de stat ori unei alte unităţi dintre cele la care se referă art. 145, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”, scrie în Codul Penal.

Declaraţia lui Hogea a fost dată pe proprie răspundere, sub menţiunea că semnatarul cunoaşte prevederile articolului 292 din Codul penal privind falsul în declaraţii.
Urmează sesizarea autorităţilor competente.