Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Nu ministrul transporturilor și-a încălcat angajamentul și nici CNAIR-ul, ci însuși constructorul podului Nu ministrul transporturilor și-a încălcat angajamentul și nici CNAIR-ul, ci însuși constructorul podului
🔺 Construcția podului Brăila – Tulcea reprezintă o dorință al tulcenilor de peste 30 de ani, iar fără voință politică nu ar fi fost... Nu ministrul transporturilor și-a încălcat angajamentul și nici CNAIR-ul, ci însuși constructorul podului

🔺 Construcția podului Brăila – Tulcea reprezintă o dorință al tulcenilor de peste 30 de ani, iar fără voință politică nu ar fi fost construit nici azi.

​Guverne succesive ale României, indiferent de culoarea politică, au amânat demararea construcției unui pod care urmează să lege Dorogea de Muntenia și Moldova.

​✅ Construcția podului reprezintă șanșa județului Tulcea de a-și diversifica dezvoltarea economică.
​Mai mult, transportul de mărfuri spre sau dinspre portul Constanța din zona Moldovei va deveni mult mai facil.
​Toate aceste argumente ar fi trebuit să fie mai mult decât suficiente pentru a finanța construcția podului.

​🔺 Subliniez că podul peste Dunăre de la Brăila reprezintă cea mai investiție în infrastructură a României din ultimii 20 de ani, podul având un cost estimat de aproximativ 500 de milioane de euro, iar construcția lui se datorează eforturilor conjugate ale politicienilor locali și centrali din Tulcea.

Am observat, însă, că anumite persoane au început să acuze ministrul transporturilor că din cauza domniei sale nu va fi inaugurat podul până la finalul anului în curs.

​↘️ În primul rând, construcția podului a demarat sub un guvern social-democrat.
​↘️ În al doilea rând, nu ministrul transporturilor și-a încălcat angajamentul și nici CNAIR-ul, ci însuși constructorul podului, Asocierea Astaldi-IHI. Deși acesta a dat în repetate rânduri asigurări ca se va mobiliza și că până la finalul anului va termina lucrările, nu a reușit acest lucru.
Nu este lipsit de importanță nici că o instanță judecătorească, Curtea de Apel București, a acordat o extensie de 193 de zile termenului pentru execuția podului, răsturnând o decizie anterioară.

​↘️ În al treilea rând, chiar și cu extensia acordată podul va fi inaugurat de domnul ministru Sorin Grindeanu până cel târziu la finalul lunii martie a anului 2023.

​🔺 În concluzie, construcția podului Brăila – Tulcea a început sub un guvern social-democrat și se va finaliza tot sub un ministru social-democrat.
✅ Podul Brăila – Tulcea se construiește!

Mirela Furtună
Deputat PSD Tulcea