Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Nu vă panicați, a fost doar vizită de lucru: ”Coman și Ariton fac coregrafie la penitenciar” Nu vă panicați, a fost doar vizită de lucru: ”Coman și Ariton fac coregrafie la penitenciar”
Marți, 11.06.2019, începând cu orele 14.00 Penitenciarul Tulcea a susținut Proiectul de activitate „Personalităţi locale – modele de viaţă şi surse de potenţare a... Nu vă panicați, a fost doar vizită de lucru: ”Coman și Ariton fac coregrafie la penitenciar”

Marți, 11.06.2019, începând cu orele 14.00 Penitenciarul Tulcea a susținut Proiectul de activitate „Personalităţi locale – modele de viaţă şi surse de potenţare a valorilor sociale”. Acțiunea a presupus o întâlnire cu personalităţi din comunitate ce pot oferi modele de viaţă, pentru persoanele condamnate aflate în detenţie.

Beneficiarii direcți au fost 42 de deținuți clasificați pentru executarea pedepsei privative de libertate în regimul maximă siguranță. Participanții au format un grup eterogen din punct de vedere al anilor de studii, între 3 și 13 clase absolvite, iar din punct de vedere al infracțiunilor săvârșite pentru care au fost condamnați, sunt pedepse cuprinse între 3 ani și 3 luni, respectiv condamnare pe viață.

Invitații speciali au fost dl. Coman Ștefan – Maestru coregraf – Director Baladele ”Deltei” din Tulcea și dl. Ariton Nicolae – scriitor, istoric și profesor metodist – Casa Corpului Didactic din  Tulcea. Incursiunile prin istoricului de viață profesională al celor două personalități, au constituit, cu siguranță modele autentice pentru cei care plătesc după gratii nereușita lor în viață.

Proiectul este inițiat de Administrația Națională a Penitenciarelor, având ca beneficiari deținuții custodiați și are drept scop conferirea de modele comportamentale și experiențe autentice de viață, care pot constitui un exemplu bun de urmat. Întâlnirea organizată în Penitenciarul Tulcea a fost coordonată de Subcomisar Rotaru Ionuț – ofițer Asistent social și Inspector principal Matei Teodor – ofițer psiholog și a urmărit promovarea adevăratelor valori sociale și dezvoltarea unor calități umane precum: dorința de cunoaștere și perfecționare, munca, studiul, perseverența, corectitudinea și pasiunea, în rândul persoanelor condamnate penal pentru creșterea șansei de reabilitare socială, după efectuarea sancțiunilor penale.