Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

NUMELE COMANDANTULUI POLIŢIEI TULCEA APARE ÎNTR-UN DOSAR D.N.A.! CE CALITATE ARE COMISARUL ŞEF OLTU ÎN DOSAR NUMELE COMANDANTULUI POLIŢIEI TULCEA APARE ÎNTR-UN DOSAR D.N.A.! CE CALITATE ARE COMISARUL ŞEF OLTU ÎN DOSAR
Şeful inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, comisarul şef Iulian Viorel Oltu are calitatea de martor în dosarul instrumentat de D.N.A., dosar în care procurorul... NUMELE COMANDANTULUI POLIŢIEI TULCEA APARE ÎNTR-UN DOSAR D.N.A.! CE CALITATE ARE COMISARUL ŞEF OLTU ÎN DOSAR

TOBAŞeful inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, comisarul şef Iulian Viorel Oltu are calitatea de martor în dosarul instrumentat de D.N.A., dosar în care procurorul Constantin Balaban este acuzat de infracţiuni de corupţie. În dosar mai apar ca martori procurorul Rusu Fănel, un agent de poliţie din Macin, Perianu Ticu-Dumitru-Alexandru, dar şi un om de afaceri din Macin-Staicu Bogdan Mirel, ce are legături cu o firmă abonată la afacerile cu Primăria Tulcea, Gaz Control.
Din câte se pare, comisarul şef Oltu ar fi fost la curent cu afacerile fostului şef al Parchetului Macin, iar în momentul de fata Balaban are interdicţie de a se apropia de şeful Poliţiei Tulcea!
„Să nu se apropie de coinculpaţii Amet Viorel, Aslan Regep-Uţă, Jugănaru Valentin, Cireaşă Marian şi Sava Teodor Liviu, de martora denunţătoare Jijileanu Alexandrina şi de martorii Chiriţă Costel, Chiţu Elena, Gorghiu Gabriela, Gorghiu Lucian Viorel, Milea Vasile, Oltu Viorel Iuliu, Perianu Ticu-Dumitru-Alexandru, Rusu Fănel, Sachetti Manuela-Marlena, Sandu Mihăiţă, Staicu Bogdan Mirel, Stoica Doru şi Vasile Ivan, menţionaţi în rechizitoriu şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale “spune hotărârea instanţei.
Oltu a fost instalat la conducerea I.P.J.Tulcea în 24 aprilie 2014 în prezenţa chestorului şef Petre Toba, pe atunci şeful Poliţie Romane, actual ministru de Interne.
Procurorii DNA – Secţia de combatere a corupţiei au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Constantin Balaban, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, la data faptelor, pentru efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri, ori alte foloase necuvenite, fals în declaraţii, în formă continuată (7 acte materiale) şi luare de mită (3 infracţiuni).
Totodată, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Regep-Uţă Aslan, Marian Cireaşă, Teodor-Liviu Sava şi Viorel Amet, pentru dare de mită, şi Valentin Jugănaru, pentru complicitate la dare de mită.
Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNĂ, în cursul lunii februarie 2015, Constantin Balaban, ca prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Măcin, a primit de la două persoane, prin intermediar, drept mită, un viţel de 70 de kilograme după sacrificare, în valoare de 900 de lei, în schimbul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care acestea erau cercetate pentru vătămare corporală.