Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Numire cu iz penal în Delta Dunării! Numire cu iz penal în Delta Dunării!
  Asociația Salvați Dunărea și Delta protestează în legătură cu recentele schimbări din Colegiul Executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Viorica Bâscă... Numire cu iz penal în Delta Dunării!

 

Basca a ajuns la ARBDD pe filiera PDL

Basca a ajuns la ARBDD pe filiera PDL

Asociația Salvați Dunărea și Delta protestează în legătură cu recentele schimbări din Colegiul Executiv al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Viorica Bâscă a fost numită director executiv al ARBDD la nici cinci luni de la revocarea sa din funcția de Guvernator al Rezervației Delta Dunării pentru îngreunarea demersului Guvernului României de soluţionare a situaţiei de infrigement pentru proiectul “Amenajare Plajă Sulina”.

Anul trecut, în plin proces de rezolvare a procedurii de infringement declanșată în cazul României de Comisia Europeană pentru proiectul de dezvoltare a plajei din Sulina, Viorica Bâscă, Guvernatoarea de atunci a Rezervației Delta Dunării, aprobă abuziv încadrarea fără evaluarea impactului asupra mediului şi fără efectuarea evaluării adecvate a unui beach bar pe plaja din Sulina, în lipsa analizei Consiliului Tehnic și Științific al ARBDD. Un astfel de demers ar fi meritat mai degrabă o investigație a DNA, decât o rechemare a fostei guvernatoare în echipa de management. Decizia de numire a Vioricăi Bâscă în funcția de director executiv al ARBDD este cu atât mai bulversantă cu cât persoana pe care o înlocuiește în această funcție este un renumit specialist în biodiversitate, pe care pregătirea și experiența managerială îl situează cu mult înaintea calităților lui Bâscă.

„Ce este dubios în această decizie, pe lângă suspiciunea penală a ex-guvernatoarei Viorica Bâscă și incompetența dovedibilă cu documente, este apariția ei în ambele regimuri politice dar nu ca un reputat specialist sau ca o dovadă a unei depolitizări pe care ne-o dorim de câteva sute de ani, ci ca rezultat al insistenței transpartinice a unui grup de interese fervent în a-și planta „omul” la capătul semnăturiii decizionale ” a declarat Liviu Mihaiu, Președintele Asociației Salvați Dunărea și Delta.

Asociația Salvați Dunărea și Delta avertizează că această situaţie este în defavoarea intereselor României și ale Deltei Dunării și slăbește autoritatea științifică și managerială cu care este investită Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării. Salvați Dunărea și Delta solicită autorităților responsabile să reanalizeze decizia numirii Vioricăi Bâscă în funcția de director executiv ARBDD și să ia, în cel mai scurt timp, toate măsurile care apără interesele biodiversității și nu interesele de îmbogățire a unor grupuri infracționale.