Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

O NOUĂ INGINERIE FINANCIARĂ BĂGATĂ SUB NASUL CONSILIERILOR: JUMĂTATE DE MILION DE EURO PENTRU ENERGOTERM ŞI BONUSURI PENTRU CONDUCERE! O NOUĂ INGINERIE FINANCIARĂ BĂGATĂ SUB NASUL CONSILIERILOR: JUMĂTATE DE MILION DE EURO PENTRU ENERGOTERM ŞI BONUSURI PENTRU CONDUCERE!
Consilierii locali sunt din nou chemaţi să îşi dea girul pe o inginerie financiară marca Energoterm-Primaria Tulcea, ca şă nu rămână conducerea fără tradiţionalele... O NOUĂ INGINERIE FINANCIARĂ BĂGATĂ SUB NASUL CONSILIERILOR: JUMĂTATE DE MILION DE EURO PENTRU ENERGOTERM ŞI BONUSURI PENTRU CONDUCERE!
Hogea anunta prima data profit....

Hogea anunta prima data profit….

Consilierii locali sunt din nou chemaţi să îşi dea girul pe o inginerie financiară marca Energoterm-Primaria Tulcea, ca şă nu rămână conducerea fără tradiţionalele bonusuri şi prime, că doar au mari performanţe!
Actele prezentate de conducerea Primăriei se bat cap în cap, insă ca de obicei, mulţi văd, puţin pricep. În şedinţa viitoare de Consiliu Local, pe 30 martie, se propune aprobarea bugetului SC Energoterm SA.

Da, este societatea aceea care există pentru a plăti salarii,a face investiţii ca sa trăiască firmele prietene, a primi subvenţii din banii tuturor contribuabililor, chiar şi cei ce au centrale de apartament şi care beneficiază anual de scutiri şi ajutoare dar mereu îşi propune în buget profit pentru a putea beneficia de bonusuri şi alte venituri. Conducerea, normal, că doar nu muncitorii!
Astfel, la punctul 7 pe ordinea de zi a şedinţei figurează Aprobarea bugetului venituri cheltuieli al SC Energoterm SA. După cum afirmă şi semnează cu mânuţa lui domnul primar Hogea Constantin, iniţiatorul proiectului: „Comparând cheltuielile cu veniturile prognozate rezultă un profit brut de 422.000 lei. Din analiza proiectului venituri cheltuieli pe anul 2017 rezultă un echilibru economic ce permite ca pe măsură realizării veniturilor şi încadrarea în cheltuieli să se obţină profit “.
Bun, să sărim câteva proiecte de pe ordinea de zi, după ce probabil s-a calculat că se mai plictisesc consilierii şi uită, ajungem la proiectul cu numărul 16, intitulat „Proiect de Hotărâre privind aprobarea majorării capitalului social al SC Energoterm SA Tulcea cu suma de 2.500.000 lei “. Proiectul este iniţiat tot de primarul Constantin Hogea, deci nu putem spune că nu a ştiut, sau să dăm vina pe vârstă…

Apoi semnaleaza pierderi....

Apoi semnaleaza pierderi….

După ce la punctul 7 am aflat că Energoterm va avea profit şi o duce excelent, la punctul 16 Hogea schimba placă şi scrie că: „Energoterm s-a confruntat în ultimii ani cu probleme financiare cauzate de pierderile înregistrate… “Deci brusc nu mai bate geanta cu registrul!
Revenim la analiza bugetului, ca şi la analiza bugetelor din anii trecuţi, şi remarcăm şi motivul pentru care la fiecare început de an cei de la Energoterm şi alţii anunţă cu surle şi trâmbiţe că vor avea profit, după care încep să se înglodeze în datorii şi să primească ajutor de la buget, de la contribuabili mai exact: nelipsitele bonusuri pentru cei din bonusuriconducere!
Dacă ar recunoaşte de la început că bugetul este pe deficit, aşa cum se constată la „final de sezon “sau iată în cazul de faţă, doar după câteva puncte de pe ordinea de zi a aceleiaşi şedinţe, nu ar mai fi avut voie să îşi bugeteze bonusuri, (vezi facsimilul) de 413.000 lei şi în acest an.
Aşa anunţa că sunt bine sănătoşi, îşi iau banii de prime şi apoi încep să ceară bani pentru funcţionare, din banii tuturor tulcenilor.An de an.