Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

O NOUĂ ZI IMPORTANTĂ ÎN DOSARUL HOGEA LA TRIBUNALUL TULCEA O NOUĂ ZI IMPORTANTĂ ÎN DOSARUL HOGEA LA TRIBUNALUL TULCEA
Judecătorii vor analiza luni 2 noiembrie, în camera preliminară, completările aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie secţia Galaţi. Aceste verificări pe partea de procedura... O NOUĂ ZI IMPORTANTĂ ÎN DOSARUL HOGEA LA TRIBUNALUL TULCEA

h1Judecătorii vor analiza luni 2 noiembrie, în camera preliminară, completările aduse de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie secţia Galaţi. Aceste verificări pe partea de procedura preced judecata pe fond a dosarului în care primarul suspendat Constantin Hogea este acuzat de luare de mită.
O nouă analiză a rechizitoriului are ca scop verificarea actului de sesizare penală după ce pe 16 octombrie judecătorii de la Tribunalul Tulcea au solicitat remedierea unor neregularităţi legate strict de procedura.
Practic a fost vorba de anumite precizări pe care procurorii trebuiau să le facă, şi între timp le-au făcut, vizavi de data la care s-ar fi petrecut luarea de mită.
Reamintim că judecătorii au anulat şi declaraţiile unor martori interceptaţi telefonic în dosar. Interceptările nu au fost contestate şi efectul acestor anulari va fi doar prelungirea procesului, aceeaşi martori urmând să fie audiaţi direct în faţa instanţei, aceeaşi declaraţii iniţiale urmând să fie reluate. Marea majoritate a declaraţiilor vizează însă capul de acuzare legat de efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, dacă sunt săvârșite în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase, în formă continuată.