OFICIAL SI NEOFICIAL: CU GUVERNATORUL LA PLIMBARE IN VIETNAM, TOATE CASTANELE S-AU SPART IN CAPUL JURISTULUI VOICU!

Participanţii la şedinţa de ieri povestesc că lucrurile s-au desfăşurat mult mai „direct “în comparație cu modul elegant în care a fost prezentată şedinţa în comunicatul de presă şi că preşedintele Teodorescu şi primarii au cerut mai multă calitate în muncă şi implicare din partea celor de la A.R.B.D.D.

OFICIAL:

„Miercuri după amiază, la sala Dobrogea a Consiliului Județean Tulcea, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, s-a întâlnit cu primarii din Sulina, Crișan, C.A. Rosetti, cu oficiali ai Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, dar și cu alți reprezentanți din domeniul turismului, pentru a discuta despre cele mai importante probleme ale comunităților locale.

În acest sens, s-a discutat aplicat despre un proiect al comunei Sfântu Gheorghe (depus pe PNDL), despre decolmatările absolut necesare pentru libera circulație a localnicilor din Letea, respectiv a celor din Crișan, dar și despre anumite abordări ale ordinului de prohibiție (interdicția de a păstra peștele prins în Deltă) “.

NEOFICIAL:

Cum guvernatorul Malin Musetescu se documentează de zor zilele acestea tocmai în Vietnam, cu siguranţă cu privire la unele probleme stringente ce privesc Delta Dunării, la şedinţa de miercuri castanele au fost încasate de şeful serviciului juridic, Radu Voicu.

Astfel, unii primari au reproşat faptul că unele avize necesare pentru implementarea unor proiecte, chiar şi cu fonduri europene, întârzie nejustificat de mult, astfel se vor pierde banii alocaţi.

La capitolul legat de proiectul de ordin de prohibiţie, cu deja celebra propunere de interzicere a păstrării capturilor de ştiuca, crap, somn şi salău, cel mai api g contestatar care a vorbit pe şleau a fost Nicolae Rădus, primarul de la Sulina:

„Este inadmisibil să pupăm ştiuca şi să o aruncăm înapoi, dacă voi nu sunteţi în stare cu 65 de agenţi ecologi în teren să îi prindeţi pe cei care pleacă cu sute de kilograme de peşte din delta, e problema voastră, nu trebuie să vă răzbunaţi pe pescarii sportivi de bună credinţă, care vor să pescuiască trei peşti şi să îi pape când ajung la pensiune.

Vă încurajez să faceţi câte controale vreţi şi să îi prindeţi pe cei care fură peştele Deltei, dar lăsaţi turiştii să se bucure de pasiunea aceasta a pescuitului sportiv, să ia cât au de luat acasă şi să arunce înapoi ce e de aruncat, subdimensiona “.

La capitolul fonduri europene şi proiecte legat de decolmatări, în comunicatul de presă preşedintele Teodorescu s-a exprimat elegant, în realitate s-a arăta îngrijorat de impotenţă celor de la A.R.B.D.D.

OFICIAL: „Sperăm să rezolvăm una dintre principalele probleme ridicate de primarii din deltă: am discutat cu oficialii ARBDD să demareze procedurile pentru decolmatarea canalelor care restricționează libertatea de mișcare a localnicilor din Letea, dar și pentru decolmatarea canalului Caraorman “.

NEOFICIAL: „Puteţi dovedi şi voi Voicule că sunteţi în stare să depuneţi un proiect, măcar, măcar să văd că demaraţi ceva?

Legat de pescuit, sunt de acord că trebuiesc luate măsuri, dar trebuie să calculăm toate variantele şi să oferim ceva în schimb, măsuri compensatorii, este nevoie de un echilibru dar în toate părţile, opreşti pescuitul, oferi ceva la schimb, alternative pentru oameni, nu puteţi fi pentru unii muma pentru alţii ciuma “ar fi spus Teodorescu.