Olimpicii Colegiului Dobrogean „Spiru C. Haret”, premiați și de Consiliul Județean Tulcea

oliLucian Eduard Simion, consilierul președintelui Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat marți, 14 iunie 2015, la Festivitatea de premiere a olimpicilor Colegiului Dobrogean „Spiru C. Haret”. Evenimentul a avut loc la Teatrul „Jean Bart” și a reunit prezența mai multor oficialități ale județului,  între care s-au numărat prefectul Marin Bădiță și PS Visarion, Episcopul Tulcii. Totodată, la această manifestare au spus „Prezent!” numeroși  foști absolvenți ai celui mai vechi și prestigios liceu tulcean – în frunte cu actualul director, prof. Florin Anastasiu  – și, bineînțeles, dascălii și elevii aflați acum pe băncile școlii.

În cadrul unui frumos spectacol pregătit cu acest prilej de „spiriști”, consilierul președintelui CJ Tulcea a fost invitat de gazde să înmâneze premii elevilor care au obținut rezultate remarcabile la olimpiadele și competițiile școlare județene și naționale desfășurate pe parcursul acestui an școlar. Pe lângă medalii și diplome, copiii excelenței au primit și premii în bani, oferiți în parte de Consiliul Județean Tulcea. Cu acest prilej, consilierul Lucian Eduard Simion a transmis celor prezenți mesajul președintelui Consiliului Județean, Horia Teodorescu:

Marcăm, astăzi, împreună, un eveniment deosebit de important pentru viața educațională din județul nostru: sărbătorim, acum, excelența din învățământul Nord Dobrogean. Elevii Colegiului Dobrogean „Spiru C. Haret“ au dovedit, de-a lungul anilor, că aici, la Tulcea, se face școală în adevăratul sens al cuvântului. Calitatea actului educațional se reflectă, iată, în rezultatele extraordinare pe care elevii haretiști le aduc acasă de la concursurile și olimpiadele naționale și  internaționale.

     Astăzi celebrăm excelența elevilor, dar trebuie să remarcăm că rezultatele obținute de elevi sunt, de fapt, și rezultatele cadrelor didactice care, în ani de zile, au reușit să insufle acestor tineri dragostea față de carte. Pentru că, de ce să nu recunoaștem, toate aceste premii obținute de elevii tulceni reprezintă o îmbinare frumoasă între pasiune, muncă, dar și de talent. Aveți zeci de elevi cu premii la olimpiadele naționale și internaționale, aveți oameni cu care ar trebui să vă mândriți și al căror nume ar trebui să fie pe buzele tuturor tulcenilor. Voi, tinerii elevi, meritați aplauzele noastre pentru rezultatele excepționale pe care le aveți la concursurile naționale și internaționale! Felicitări și mult succes tuturor!”.