Pagube la Rachelu,după o ploaie torențială

În cursul zilei de ieri, vineri 27 iulie 2018, între orele 16.30-17.30, o ploaie torențială a lovit din plin localitatea Rachelu, în intravilanul ei, distrugând majoritatea străzilor, peste 16 km, și inundând mai multe gospodării, unde nu au produs pagube semnificative. În localitatea Luncavița pagubele au fost minore.

Reprezentanții Comitetului Local pentru Situații de Urgență Luncavița au fost pe teren imediat după ce ploile s-au oprit și au analizat pagubele create, iar astăzi s-au întâlnit în ședință extraordinară și au întocmit Procesul verbal și Raportul operativ pe care l-au înaintat către Instituția Prefectului și ISU Delta Tulcea. Solicităm Comitetului Județean Tulcea pentru Situații de Urgență, sprijin pentru plata combustibilului, materialelor de intervenție, criblurilor, închirierilor de utilaje, etc.

De asemenea s-a trecut în regim de urgență la repararea străzilor, chiar dacă e sâmbătă, cu utilajele proprii, dar și cu altele închiriate, pentru a reda accesul circulației cetățenilor și autovehiculelor pe străzi,transmite Ștefan Ilie,primarul comunei Luncavița.