Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Parlamentul a adoptat o lege care vine în întâmpinarea părinților ce au copii bolnavi. Parlamentul a adoptat o lege care vine în întâmpinarea părinților ce au copii bolnavi.
Într-o perioadă dificilă și plină de incertitudini, în care se suprapun mai multe crize sociale, Parlamentul a adoptat o lege care vine în întâmpinarea... Parlamentul a adoptat o lege care vine în întâmpinarea părinților ce au copii bolnavi.

Într-o perioadă dificilă și plină de incertitudini, în care se suprapun mai multe crize sociale, Parlamentul a adoptat o lege care vine în întâmpinarea părinților ce au copii bolnavi.

Astfel, Camera Deputaților a adoptat marți, 23 mai, un proiect de lege care prevede că asiguraţii vor avea dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav de până la 12 ani, faţă de până la 7 ani cât este în momentul de faţă.

Proiectul modifică articolul 26 alineatul (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, fiind extinsă vârsta, de la 7 ani la 12 ani, până la care se pot acorda concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav: „Asiguraţii au dreptul la concediu şi indemnizaţie pentru îngrijirea copilului bolnav în vârstă de până la 12 ani, iar în cazul copilului cu handicap, pentru afecţiunile intercurente, până la împlinirea vârstei de 18 ani”.

Legea urmează să intre în vigoare după promulgarea ei de către președinte.

Este o măsură care vine să ajute părinții care se confruntă cu astfel de probleme și care este benefică și pentru copii.

Celula de bază o oricărei societăți o reprezintă familia, iar viitorul îl reprezintă copiii, de aceea este necesar să acordăm o atenție cât mai mare acestei categorii.

Prin această inițiativă, PSD demonstrează, din nou, că susține părinții, familiile și copiii.

Deputat PSD Tulcea, Mirela Furtună