PARTIDUL NATIONAL LIBERAL IN PARLAMENTUL EUROPEAN!

Astăzi, la mai putin de trei luni de la alegerile europarlamentare , doresc sa va prezint care sunt funcțiile de conducere obținute de Partidul Național Liberal în Parlamentul European , poziții importante pentru România. Acum suntem gata să influențăm deciziile în favoarea României la nivel european. Am câștigat alegerile împreună ! Facem parte din cel mai mare grup politic European! Grupul Partidului Popular European, și suntem gata să acționăm.
Patru dintre cei zece europarlamentari liberali au obținut poziții executive în comisiile parlamentului European ..,Adina Vălean va fi preşedintele Comisiei pentru Industrie, Cercetare și Energie, Cristian Buşoi va fi vicepreşedintele Comisiei pentru Mediu, Sănătate publică şi Siguranţă alimentară, Daniel Buda va fi vicepreşedintele Comisiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală iar Marian-Jean Marinescu va coordona Comisia pentru Transport şi Turism. In cadrul Biroului Politic National al PNL ,Rares Bogdan a fost ales liderul grupului europarlamentarilor PNL din PPE,iar in cadrul grupului politic European PPE , Siegfried Muresan a fost ales vicepresedinte al partidului popular European.

Liberalii au început ofensiva pentru includerea României în Spaţiul Schengen!
Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan a anunţat într-o conferinţă de presă că a ridicat problema vizelor Schengen în Parlamentul European. „În momentul în care Parlamentul European a ales-o pe Ursula von der Leyen în funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, i-am solicitat acesteia să ia în calcul includerea în spaţiul Schengen a României şi Bulgariei. Cele două state respectă condiţiile tehnice încă din anul 2012 şi pot asigura securitatea frontierelor Uniunii. În Bulgaria şi România sunt 30 de milioane de persoane care aşteaptă includerea celor două state în spaţiul Schengen, iar ceea ce i-am transmis preşedintelui CE a fost că singura modalitate de contracarare a dezamăgirii românilor şi bulgarilor este rezolvarea acestei probleme. I-am solicitat preşedintelui CE să convingă statele care se opun intrării României în spaţiul Schengen să renunţe la această poziţie”, a declarat Siegfried Mureşan.

Siegfried Mureșan a solicitat 8,19 milioane de euro din bugetul UE pentru despăgubiri în urma inundațiilor din România
Săptămâna trecuta europarlamentarul PNL, Siegfried Muresan a solicitat deja 8,19 milioane de euro din Bugetul UE pentru despăgubiri în urma inundațiilor din România din vara anului 2018, iar banii vor ajunge în România înainte de finalul lunii septembrie. „Am solicitat alocarea acestor bani încă din prima ședință ordinară a Comisiei din noua legislatură fiindcă vreau ca raportul meu să fie adoptat de urgență, iar banii să ajungă cât mai repede în țară. După prezentarea pe care am făcut-o astăzi, Comisia pentru bugete va vota raportul meu în prima ședință de după vacanța de vară, iar Parlamentul European va aproba formal alocarea banilor în următoarea ședință plenară de la jumătatea lunii septembrie”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan, potrivit unui comunicat al biroului său.
Prioritățile Grupului Partidului Popular European în următorul mandat al Parlamentului European, în care Partidul Național Liberal este una din principalele forțe politice și poate influența decizii în favoarea Europei,sunt unele in care putem sa aparam mai bine interesele Romaniei . “În calitate de vicepreședinte al Grupului PPE în Parlamentul European, mi-am propus să contribui la o Uniune Europeană mai aproape de oameni, o Uniune în care vocea românilor și a tuturor cetățenilor europeni să se audă cât mai bine”.
Și acesta este doar începutul.

Gabriel HEREA
Secretar General al Partidului National Liberal
Filiala Judeteana Tulcea