Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Recent am fost într-o plimbare la Greci,comună măricică,oameni mulți,ciudați. De ce ciudați? Păi cum mergeam așa prin centru, curios, să văd cum mai arată...

Recent am fost într-o plimbare la Greci,comună măricică,oameni mulți,ciudați. De ce ciudați? Păi cum mergeam așa prin centru, curios, să văd cum mai arată satul,toată lumea zicea bună ziua. Chiar zic, la telefon, cuiva,că aștia mă confundă fie cu vreun candidat ceva, fie cu controlul, de sunt așa politicoși.

Așa-i la țară,mai ales la oamenii normali, mă lămurește cineva.

În antiteză,deja de vineri seara au început să curgă SMS-urile, standard,de pe net sau retransmise, editate, inventate, etc.Nu știu alții cum sunt, dar mie mi-se pare de tot rahatul.Nici nu se compară cu acel simpăl „Bună ziua“ dat de un sătean din Greci, care te surprinde,te face să te rușinezi și să îți aduci aminte din strafundurile memoriei că parcă tu ar trebui să saluți primul pe cei cu care te întălnești.

Și curg SMS-urile, brusc a dat pioșenia peste toți,dacă s-ar putea rezolva cu două mesaje la 5 euro bucata (TVA inclus), să scapi rapid și de păcate, primind tot un mesaj cu „Ești iertat“, spovedaniile pe mess deja sunt banale,lumina sfântă vine cu avionul privat, candelele sunt omologate, bibliile vândute doar de furnizorul oficial,etc.

Stau și mă întreb, oare Patriarhia sau alții au procent de la operatorii de telefonie mobilă? Artrebui să se gândească la asta, ar ieși ceva.

În fine,altă tâmpenie, o văd pe la televiziuni, românii petrec de zor Paștele la bulgari.Eu știam de la un prieten că Paștele și Crăciunul se fac în familie, acasă, cu cei dragi.

Acum, în loc de Paște fericit, unii preferă un all inclusive îndestulat, o adevărată sărbătoare creștină….