Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PATRU TULCENI ARESTAȚI PENTRU  SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNIILOR  DE TRAFIC DE DROGURI PATRU TULCENI ARESTAȚI PENTRU  SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNIILOR  DE TRAFIC DE DROGURI
Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au finalizat cercetările cu privire la o grupare infracţională specializată în trafic... PATRU TULCENI ARESTAȚI PENTRU  SĂVÂRȘIREA INFRACȚIUNIILOR  DE TRAFIC DE DROGURI

34945 6 dias mascati sinucigas popa cristian 9Polițiștii de combatere a criminalității organizate din Tulcea, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au finalizat cercetările cu privire la o grupare infracţională specializată în trafic de droguri.

La 10 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea și procurorul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Tulcea au sesizat instanța de judecată, cu privire la patru persoane cu vârste cuprinse între 28 și 46 ani, toți din Tulcea, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de de aderare la / constituire a unui grup infracțional organizat (art. 367 alin. 1 din Codul Penal) și două infracțiuni pe trafic de droguri de risc (art. 2 al. 1 din Legea nr. 1436/2000).

În perioada  mai 2016 – februarie 2017, persoanele în cauză au finanțat, inițiat și au îngrijit două culturi hidropone de cannabis, amenajate prima într-un apartament închiriat din orașul Isaccea, jud. Tulcea, iar cea de-a doua într-o casă închiriată din orașul Năvodari, jud. Constanța.

La 22.02.2017 au fost efectuate percheziții la locuințele folosite de cele patru persoane, în orașul Năvodari și mun. Constanța, jud. Constanța, precum și în mun. Tulcea, jud. Tulcea, ocazie cu care au fost identificată o cultură indoor de cannabis sativă, formată din 248 de plante în diferite stadii de vegetație, fiind recoltată cantitatea de 19,063 kg. masă verde.

Persoanele în cauză au fost trimise în judecată în stare de arest preventiv și s-a propus luarea măsurii confiscării speciale a sumelor de bani dobândite din vânzarea produselor cu efecte psihoactive.

 Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii Operațiuni Speciale Constanța și sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanța.