Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

PATZAICHIN VREA DIALOG PENTRU SALVAREA DELTEI, GUVERNATORUL BATE CÂMPII ÎN LOC SĂ DEMISIONEZE! PATZAICHIN VREA DIALOG PENTRU SALVAREA DELTEI, GUVERNATORUL BATE CÂMPII ÎN LOC SĂ DEMISIONEZE!
În urma numeroaselor evenimente negative din Delta Dunării autoritățile, în speță administratorul zonei-Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, nu a catadicsit să își facă mea... PATZAICHIN VREA DIALOG PENTRU SALVAREA DELTEI, GUVERNATORUL BATE CÂMPII ÎN LOC SĂ DEMISIONEZE!

În urma numeroaselor evenimente negative din Delta Dunării autoritățile, în speță administratorul zonei-Administrația Rezervației Biosferei Delta Dunării, nu a catadicsit să își facă mea culpa, să își recunoască incompetența și incapacitatea de a aplica legile și regulamentele după care funcționează.
Mai mult, deși nu este în stare să controleze mai nimic, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, guvernatorul Mălin Muşetescu – partenerul de pescuit al lui Liviu Dragnea, continuă să emită strict sloganuri ONG-iste și idei golite de conținut, în lipsa unor studii ştiinţifice realizate de adevărați specialiști cu studii de profil.
În viziunea oarbă a guvernatorului cu rang de subsecretar de stat în guvernul PSD/ALDE, de vină pentru problemele din Delta Dunării sunt doar alții: braconierii, primarii, agenții economici, turiștii needucați, localnicii în general și oricine încearcă să îl filmeze sau să îi pună întrebări deranjante.
Dacă politicul a pricopsit Delta Dunării cu acest personaj, Mălin Mușetescu, Dumnezeu a fost ceva mai rezonabil încercând să echilibreze situația, prin Ivan Patzaichin, un monument de bun simț, onestitate și răbdare, ţinând cont de numărul politrucilor cu care a avut de-a face în timp…
Patzaichin cere un dialog real pentru rezolvarea problemelor Deltei, nu de genul celui simulat de ARBDD.
„În urma unor incidente recente din Delta Dunării, Asociația dorește să readucă în actualitate ideea de reguli de bună conduită în Delta Dunării. Ivan Patzaichin este în favoarea unui dialog care să aducă la un loc administrația Deltei, operatorii și reprezentanții locali, și în urmă căruia să rezulte un plan prin care toate persoanele care ajung în Delta Dunării să fie informate cu privire la normele de conduită din rezervație. Un astfel de ghid este necesar pentru ca toți cei prezenți pe teritoriul Deltei să se bucure de o experiență pe măsura locului în care se află, fie că sunt localnici sau vizitatori “.
Vom trăi și vom vedea care e calea mai bună, cea a dialogului propus de Ivan sau vorbele goale ale unor vremelnici funcționari numiți politic.