Pavaj de marmură, granit, travertin sau ardezie, pentru grădina ta

  Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/travertin-silver-cross-cut-french-pattern-set-periat-si-daltuit-3-cm

  Dacă locuiești la curte, cu siguranță, ai înțeles rapid că ai nevoie de pavaje pentru a acoperi suprafața exterioară. Ia, dacă ai și mașină, înțelegi, pe deplin, nevoia de a acoperi suprafața și denivelările, oferind o structură potrivită traficului. În acest caz, poți folosi pavajele din piatră naturală, care îți vor oferi nu doar confortul suprafețelor potrivite, ci și frumusețea unei grădini de lux. Iată câteva idei de pavare cu piatră naturală, pe care ar trebui să le ai în vedere.

  Pavaje cu granit

  Granitul este unul dintre cele mai rezistente materiale, având o duritate ridicată și o rezistență peste medie. Granitul este un material natural, iar, în urma prelucrării sale, rezultă plăci ce pot fi folosite pentru diferite acoperiri. În general, pentru exterior, granitul nu este folosit în forma sa lucioasă, ci buciardat sau fiamat. Acest lucru se întâmplă deoarece granitul lucios este deosebit de alunecos, drept pentru care se pretează cel mai bine la interior, sau la exterior, în cazul placării unor diverse instituții. La o amenajare terasa ca la carte, poți folosi granitul în combinație cu alte materiale naturale, realizând, astfel, și un joc de culoare.

  Pavaje cu travertin

  Travertinul este un material foarte adaptabil, pentru că oferă variantă pentru fiecare tip de amenajare. Piatră naturală calcaroasă, rezistentă, travertinul poate fi folosit pentru realizarea pavajelor pentru grădină și terasă. În starea sa nechituită, este deosebit de estetic și poate fi folosit, fără probleme, și la exterior. Poți pava alei de acces fără grija că traficul ar putea deteriora acoperirea. Travertinul este, pur și simplu, foarte rezistent, iar avantajul său numărul 1 este că se poate spăla și curăța cu ușurință, deși golurile din structura sa pot induce, uneori, beneficiarii în eroare. Dacă te temi de acest aspect, află că travertinul care se extrage din cariere este clasificat în funcție de aspect și că există variante de lux ale travertinului, cu mai puține goluri. Acestea, totuși, costă, așa cum este și firesc, mai mult decât variantele uzuale de travertin. Totuși, este important de reținut că travertinul are frumusețea sa de neegalat și că aceste goluri structurale sunt parte din farmecul lui. 

  Pavaje cu marmură

  Marmura este o piatră naturală foarte elegantă, a cărei frumusețe constă tocmai în modelele deosebite, imposibil de reprodus. Marmura oferă un aspect continuu, uniform, lucru care te ajută să obții un efect de supradimensionare a terasei și grădinii. Poți realiza, din marmură, pavări excepționale pe alei de acces, pe care le poți delimita, în lateral, cu granit, travertin sau ardezie. Cere, însă, și părerea peisagiștilor, pentru a vedea, exact, cum poți placa astfel încât rezultatele să fie uluitoare. 

  Pavaje cu ardezie

  Ardezia este un material foarte des folosit pentru placări la exterior, în special, datorită caracteristicilor foarte bune de rezistență. Plăcile de ardezie sunt foarte rezistente la compresiune, lucru care înseamnă foarte mult, mai ales dacă vorbim despre un trafic moderat. Plăcile de ardezie sunt și foarte estetice, îmbinarea lor în cadrul mediului natural făcându-se cu ușurință. Placajele cu ardezie sunt, de multe ori, folosite pentru realizarea pavajelor în grădini în stil japonez, efectul cromatic și estetic fiind, de cele mai multe ori, de neegalat.

  Sursa foto: https://www.piatraonline.ro/ardezie-kavala-hand-cut-roman-pattern-natur-3-4-cm

  Indiferent de tipul pavajelor alese, este important să ai în vedere acoperirea grădinii cu o soluție de efect, rezistentă și sigură, care să îți protejeze investiția. Folosește, așadar, soluții de pavaje cu piatră naturală, pentru un plus de rezistență, durabilitate și frumusețe.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Solve : *
  20 + 2 =