Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

Am trecut duminică pe la aproape intima lansare a candidaților PDL Tulcea, mai mult pentru a îmi reconfirma convingerea personală  că nu poate fi...

Am trecut duminică pe la aproape intima lansare a candidaților PDL Tulcea, mai mult pentru a îmi reconfirma convingerea personală  că nu poate fi nimic suprinzător sau deosebit față de multele lansari la care am mai fost.

Ba da, de fapt m-a surpins entuziasmul destul de redus,chiar dacă Blaga a încercat să ridice lumea în picioare,spunând că Tulcea se mișțcă mult mai bine decât alții, etc,probabil până și cei prezenți în sală știau că asta zice în fiecare oraș în care merge…

Am remarcat că de data aceasta tinerii ce treceau prin fața Teatrului Jean Bart priveau cu admirație limuzina Mercedes din care au descins baronii PDL Udrea,Videanu și Blaga, în timp ce tinerii din sala erau aceeași veșnică masă de manevră, îmbrăcați în uniformă, plasați artistic, așa cum le-au trasat cei mari sarcina.

Niciodată, și nu mă refer acum doar la PDL, nu am înțeles rostul unor asemenea adunăpri de cadre demne de Partidul Comunist, apreciate probabil în virtutea trecutului de un anume președinte de partid..

Sincer, mi se pare o tâmpenie să aduni oameni care oricum te votează, care oricum sunt din Tulcea, care teoretic ar trebui să știe ce ai făcut și ce promiți, prin canalele interne și nu numai, ca să le ții iar același discurs.

Din moment ce toți cei din sală sunt convocați de partid, deci nu sunt simpli trecători sau spectatori din întâmplare, veniți din curiozitate să afle ce a mai făcut sau ce va face Hogea sau Tarhon, sau Belacurencu și Teodorescu, nu vă pare o simplă festivitate comunistă, de ochii liderilor de la București, cărora li se organizează un public care să-i aplaude?

Dacă Blaga ,Videanu și Berceanu au venit la Tulcea să țină un discurs motivant,atunci scopul a fost cam ratat.Dincolo de promisiunea goală că vom câștiga, Blaga nu a zis nimic, cum, de ce,dar am înțeles, am mai auzit discursuri motivaționale,mult mai bune însă,servite pălmașilor din teritoriu.

Scaune goale la o lansare destul de intimă..

Scaune goale la o lansare destul de intimă..

Din punct de vedere politic,președintele Tarhon a avut dreptate.A procedat corect limitând și filtrând cât mai mult accesul populației neînregimentate în PDL la evenimentul de sâmbătă.

Dacă altă dată descălecatul doamnei ministru Udrea sau a lui Blaga în județ era un adevărat festival, acum a părut că mai mult  s-au rușinat cu ei. Fără tradiționalele băi de mulțime, cu funcționari scoși la aplaudat,vizite de lucru…

Și pe scenă, doamna Udrea a părut destul de tristă,dar poate o strângeau pantofii..

Apoi a surprins atacul lui Blaga, care a spus că unii lideri de la București,rămași fără funcții,nu prea mai au chef de campanie electorală, după care s-a întors spre aceeași doamnă Udrea, care stătea alături de Videanu…..semn că „buldogul“ nu uită și nu iartă…

Faptul că cei de la București le-au tot pocit numele colegilor de la Tulcea, e un semn că nu îi prea interesează,că nu sunt chiar așa de prieteni pe cât au vrut să pară….

Desigur că este un punct de vedere, așa cum alții le au pe ale lor, însă singurul plus, și impresia concretă este că singurul ieșit în evidență, cu potențial de a-l întrece și pe Crin și care probabil ,spre deosebire de Trahon, ar fi câștigat fără emoții orice alegeri, a fost Iliuță, primarul de Luncavița,care a cam făcut notă discordantă cu adunarea tristelor figuri.

Cum? Simplu, a fost detașat, a glumit și s-a simțit bine, în pielea lui.A fost uman, spre deosebire de discursurile și prezențele bifate de ceilalți…