Ziarul de Tulcea

www.ziaruldetulcea.ro

La finalul săptămânii trecute, lucrătorii Poliţiei Deltei au fost nevoiţi să îşi folosească armamentul din dotare pentru a opri mai multe persoane suspectate de...

La finalul săptămânii trecute, lucrătorii Poliţiei Deltei au fost nevoiţi să îşi folosească armamentul din dotare pentru a opri mai multe persoane suspectate de braconaj.

„Aveau barcă cu motor puternic, mai puternic decât au poliţiştii noştri. Au fost somaţi să oprească, dar nu au făcut-o. Poliţiştii au tras mai mutle focuri de armă în plan vertical, după care au tras şi în motorul bărcii. În total au fost trase zece focuri de armă. Nimeni nu a fost rănit“, a precizat Ştefan Leonte, şeful Poliţiei Deltei.

Vineri, poliţiştii au efectuat un control în zona limitrofă canalului Straja. Aici au fost identificate trei persoane, cu vârste între 19 şi 34 de ani, care, cu o ambarcaţiune tip papuc cu motor şi setci din plasă monofilament, au capturat peşte din specia şalău. Ambarcaţiunea a fost urmărită pe canalul Straja. Poliţiştii au somat persoanele să oprească, însă aceştia au întors ambarcaţiunea şi au început să se deplaseze înspre lacul Razelm, încercând astfel să fugă. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă de avertisment în plan vertical şi în motor, reuşind, după o urmărire pe aproximativ 4-5 kilometri, să-i oprească pe suspecţi. Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal. Ambarcaţiunea tip papuc cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte capturată de cei în cauză au fost ridicate în vederea confiscării.

Tot la finalul săptămânii trecute, a fost identificat un bărbat de 34 ani, din comuna Sarichioi, judeţul Tulcea, în timp ce pescuia pe Lacul Razelm, cu o ambarcaţiune tip lotcă, din lemn, cu motor, folosind cinci plase monofilament. În plase se afla capturată cantitatea de 62 kg peşte, de diferite specii. Totodată, în ambarcaţiune a mai fost descoperit un năvod cu lungimea de 80 metri.

Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal, iar ambarcaţiunea cu motor, plasele monofilament şi cantitatea de peşte au fost ridicate în vederea confiscării.