Penitenciarul Tulcea: Întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale locale

Penitenciarul Tulcea a organizat în data de 14.12.2017 o întâlnire de lucru cu reprezentanţi ai instituţiilor publice şi ai organizaţiilor neguvernamentale locale partenere în derularea activităților de pregătire pentru reintegrarea în societate a persoanelor care execută pedepse privative de libertate. Scopul întâlnire a fost consolidarea cadrului comun de lucru între specialiştii sectorului reintegrare socială din Penitenciarul Tulcea şi partenerii externi din comunitate, în contextul implementării calendarului de activități al Strategiei naţionale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Deschiderea evenimentului a fost oficiată de comisarul șef de penitenciare Ion Feodorof – Directorul Penitenciarului Tulcea. La întâlnirea de lucru au participat partenerii care pe parcursul anului 2017 au desfăşurat diverse activităţi sau programe de reintegrare socială cu persoanele private de libertate. La întâlnire au fost prezente 25 de persoane, reprezentanţi ai următoarelor instituţii şi organizaţii: Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Tulcea, Serviciul de Probaţiune Tulcea, Şcoala Gimnazială „Elena Doamna” Tulcea, Biblioteca „Panait Cerna” Tulcea, Episcopia Tulcii, Biserica Romano-catolică „Mihail Arhanghelul” Tulcea, Fundaţia „Stânca Veacurilor” Constanţa, Asociaţia „Mâini Întinse” Tulcea, Asociaţia Precept Ministries pentru Europa de Răsărit, Biserica „Maranata” Năvodari, Biserica Adventistă de Ziua a Şaptea, Serviciul Umanitar pentru Penitenciare, Asociaţia Berean Prison Ministry, Preot voluntar Ghiţă Ciprian.

Au fost prezentate și purtate discuții pe următoarele materiale, conform agendei de lucru stabilite: Strategia naţională de reintegrare socială a persoanelor private de libertate şi Activitatea comisiei interministeriale pentru coordonarea şi implementarea prevedrilor strategiei; Activităţi de reintegrare socială derulate în colaborare cu parteneri în anul 2017 (material statistic), Proiectul „Stabilirea unui mecanism ecologic de reintegrare socială a deţinuţilor”, derulat prin Programul RO 23 ”Servicii corecţionale, inclusiv sancţiuni non-privative de libertate” ca exemplu de bună practică.

Pe parcursul prezentărilor au avut loc intervenţii din partea tuturor participanţilor, iar la finalul activităţii s-au acordat Diplome şi Certificate de voluntar pentru toţi cei prezenţi. De asemenea, gazda evenimentului ”Librăria pentru Toţi” din Tulcea, a oferit cadouri tuturor celor prezenţi (agende, calendare și CD-uri cu colinde creștine specifice sezonului).